moment on/off

Konkretne prośby o funkcie nettempa. Takie forum a by można było łatwo przeglądać prośby i zadania do realizacji.
debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

moment on/off

Post autor: debriuman » śr sty 11, 2017 6:37 pm

Cześć

@techfreak czy jest możliwość dodania do relaya moment on/off opcji ustawienia statusu po załączeniu w bazie np. 1. Kolejne załączenie było by 0. itd. Oraz możliwość ustawienia w opcji moment on/off default position np 1 albo 0?
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

swiezak
Posty: 1358
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: moment on/off

Post autor: swiezak » śr sty 11, 2017 7:28 pm

proponuję poczytać sterowanie skryptem może Ci się przyda

debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: moment on/off

Post autor: debriuman » śr sty 11, 2017 8:12 pm

swiezak pisze:proponuję poczytać sterowanie skryptem może Ci się przyda
to mi nic nie da bo moment on/off zawsze zwraca off :(
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

swiezak
Posty: 1358
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: moment on/off

Post autor: swiezak » śr sty 11, 2017 9:26 pm

no ale taka jest jego rola;) zmienia stan na ustawiony czas i wraca do stanu pierwotnego:)
default 0, jeden możesz ustawić w ustawieoniach przekaźnika czy ma być high czy lo a skryptem przełączasz na stan przeciwny i o ciekawe status ten zmienia się w nettempie.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości