JustGauge

Funkcje dostępne w nettemp
jot
Posty: 933
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

JustGauge

Post autor: jot » pn lip 24, 2017 10:00 pm

Cześć,

czy ktoś korzysta jeszcze(?) z Just Gauge?
Jak by Wam się podobało wprowadzenie oznaczenia, gdy jest błąd odczytu i/lub dłużej nie ma odczytów z czujnika ?
Coś jak w liście czujników - idea ta sama, ale w trochę innych kolorach.

Mogłoby to wyglądać na przykład tak:
2017-07-24 2154 justgauge.PNG

Awatar użytkownika
slawko
Posty: 263
Rejestracja: czw lis 26, 2015 10:59 pm
Lokalizacja: Bełchatów

Re: JustGauge

Post autor: slawko » pn lip 24, 2017 10:09 pm

@jot Oczywiście że korzystamy z Just Gauge, pomysł bardzo dobry.

jot
Posty: 933
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: JustGauge

Post autor: jot » pn lip 24, 2017 10:13 pm

slawko pisze:
pn lip 24, 2017 10:09 pm
@jot Oczywiście że korzystamy z Just Gauge, pomysł bardzo dobry.
Swoją drogą - czy też masz Fahrenheity w JG?

Awatar użytkownika
slawko
Posty: 263
Rejestracja: czw lis 26, 2015 10:59 pm
Lokalizacja: Bełchatów

Re: JustGauge

Post autor: slawko » pn lip 24, 2017 10:25 pm

Tak właśnie jest wyświetlają się Fahrenheity zmiana w Device z "C" na "F" w Just Gauge nic nie zmienia.
A może jeszcze jeden suwak c-f osobny dla Just Gauge by się przydał.

jot
Posty: 933
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: JustGauge

Post autor: jot » wt lip 25, 2017 8:19 am

Znalazłem błąd - jest konsekwencją zmian w tabeli ustawień NT.
slawko pisze:
pn lip 24, 2017 10:25 pm
A może jeszcze jeden suwak c-f osobny dla Just Gauge by się przydał
moim zdaniem taki suwak jest zbędny - albo wszystko masz w stopniach Celsjusza, albo w Fahrenheitach .

domelek
Posty: 2
Rejestracja: czw paź 19, 2017 11:26 pm

Re: JustGauge

Post autor: domelek » sob lis 18, 2017 2:53 am

hej mam dwa problemy z tym pluginem:
jak zaznacze justgauge na ON to znika mi czujnik z sensors (tzn nie pokazuje więcej jego wartości)?
Temperatura jest w st. F nie C
czy jest możliwość zmiany aby wyśliwtlała się jedna liczba po przecinku - teraz jak mam temp 8,6 pokazuje 9!
próbowałem edytowac plik konfiguracyjny justgage.js w miejscu DECIMAL zmieniałem na 1 lub 2 ale to nic nie zmienia??

techfreak
Site Admin
Posty: 4673
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: JustGauge

Post autor: techfreak » ndz lis 19, 2017 10:01 am

W najnowszym updacie jest poprawka

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość