[METEO] Meteograf

Widgety tworzone przez użytkowników
wojmal
Posty: 321
Rejestracja: śr mar 02, 2016 12:14 pm

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: wojmal » śr gru 14, 2016 10:23 pm

O to, ale ... trochę data mi się nie zgadza ;-)

zróbmy tak. W konsoli

Kod: Zaznacz cały

tail -f /var/log/lighttpd/error.log
i przeładuj stronę.
Po załadowaniu strony prawy klwisz myszy w wolnym miejscu i pokaż źródło strony. To co wyjdzie wyślij mi na prv

Awatar użytkownika
slawko
Posty: 247
Rejestracja: czw lis 26, 2015 10:59 pm
Lokalizacja: Bełchatów

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: slawko » czw gru 15, 2016 5:59 pm

wojmal pisze:O to, ale ... trochę data mi się nie zgadza ;-)

zróbmy tak. W konsoli

Kod: Zaznacz cały

tail -f /var/log/lighttpd/error.log
i przeładuj stronę.
Po załadowaniu strony prawy klwisz myszy w wolnym miejscu i pokaż źródło strony. To co wyjdzie wyślij mi na prv
Właśnie miałem tobie odpisać kiedy zobaczyłem że już wszystko jest ok i tylko zsynchronizowałem czas w "Settings" "Time" po tym jak napisałeś ze się data nie zgadza, choć nie wiem czy to było to, ważne że działa. Bardzo dziękuje zaangażowanie w pomocy.

wojmal
Posty: 321
Rejestracja: śr mar 02, 2016 12:14 pm

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: wojmal » czw gru 15, 2016 6:41 pm

Jak to mówią kamień spadł mi z serca :-) bo już miałem bardzo różne podejrzenia.

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 3863
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: pimowo » czw gru 15, 2016 7:09 pm

Kiedyś miałem podobny problem z czasem, ale w serwisie PKO-moja malula nie mogła zrobić żadnego przelewu. Co ja się nakombinowałem to moje... wystarczyło ustawić poprawną datę w systemie ;)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN
PCB "eHouse"-sonda (ewentualne zamówienie)

techfreak
Site Admin
Posty: 4647
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: techfreak » śr gru 21, 2016 2:45 pm

Widziałem na żywo u @pimowo ten widget, rewelka. Gratulacje ;)

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 3863
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: pimowo » pn sty 09, 2017 12:57 pm

@wojmal, czy mógłbym prosić o modyfikację Twojego widgetu aby działał z nowym SOFTEM METEO?

Tak przy okazji... W tym widgecie brakuje jednej wartości, a dokładnie ilość wyładowań atmosferycznych "lightining" (ip_meteoid22_lightining)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN
PCB "eHouse"-sonda (ewentualne zamówienie)

wojmal
Posty: 321
Rejestracja: śr mar 02, 2016 12:14 pm

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: wojmal » śr sty 11, 2017 11:30 pm

No w końcu znalazłem chwilkę czasu :-| i na życzenie @pimowo uaktualniłem widget (przy okazji wprowadziłem różne grubości błyskawic, w zależności od odległości <5km, <25km >25km) :-D
Miłego używania.
Załączniki
Widget_meteograf_v2.zip
Meteograf
(7.93 KiB) Pobrany 12 razy

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 3863
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: pimowo » czw sty 12, 2017 1:09 am

wojmal pisze:na życzenie @pimowo uaktualniłem widget
Dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby :D

Obrazek

Nie wiem dlaczego, ale obrazek wyłazi mi z okna-wcześniej było OK.
Zmiana w:

Kod: Zaznacz cały

<canvas id="myCanvas" width="328" height="200"></canvas>
nic nie daje :(
Dodatkowo mam znaki zapytania obok (chyba) ilości wyładowań.
wojmal pisze:Miłego używania.
Nie wiem ile osób używa tego widgetu, ale jak dla mnie on jest taką wisienką na torcie dla METEO ;)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN
PCB "eHouse"-sonda (ewentualne zamówienie)

wojmal
Posty: 321
Rejestracja: śr mar 02, 2016 12:14 pm

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: wojmal » czw sty 12, 2017 2:07 pm

pimowo pisze:
wojmal pisze:na życzenie @pimowo uaktualniłem widget
Dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby :D

Obrazek

Nie wiem dlaczego, ale obrazek wyłazi mi z okna-wcześniej było OK.
Zmiana w:

Kod: Zaznacz cały

<canvas id="myCanvas" width="328" height="200"></canvas>
nic nie daje :(
Ja za to niestety wiem ;D. Wprowadziłem poprawkę żeby rozmiar dopasowywał się do okienka (bo mi na telefonie wychodziło właśnie poza) i zapomniałem odjąć przesunięcie. Teraz powinno być lepiej.
pimowo pisze: Dodatkowo mam znaki zapytania obok (chyba) ilości wyładowań.
Bo to jest stan, który nie powinien mieć miejsca -> jak pisałeś gdy 0 wyładowań to odległość = 63, więc 00 nie podpada pod żądną regułę i wyskakuje właśnie w taki sposób (ot taka diagnostyka). Dopisałem 00 jako brak wyładowań.
pimowo pisze:
wojmal pisze:Miłego używania.
Nie wiem ile osób używa tego widgetu,
patrząc po ilości pobrań to ja, Ty i 6 innych osób :)
pimowo pisze:ale jak dla mnie on jest taką wisienką na torcie dla METEO ;)
No to jeszcze świeczki i dmuchamy :D
Załączniki
Widget_meteograf_v2-1.zip
(7.95 KiB) Pobrany 12 razy

swiezak
Posty: 1257
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: swiezak » czw sty 12, 2017 2:58 pm

spokojnie, tez go odpalę na dniach bo od jutra mam 3 dni wolnego to mama zamiar odpalić meteo:))) na razie meteo mi nie działa to i nie mam meteografu;)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości