[METEO] Meteograf

Widgety tworzone przez użytkowników
Darko_P
Posty: 40
Rejestracja: śr lis 09, 2016 2:07 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: Darko_P » śr kwie 26, 2017 8:16 am

W pierwszym poście w aktualnej wersji nie jest jeszcze poprawione:
pimowo pisze: PS2
Jeszcze trzeba zmienić linię:

Kod: Zaznacz cały

$dbpress=new PDO("sqlite:$root/db/wireless_METEO6_press.sql") or die ("cannot open database");
na:

Kod: Zaznacz cały

$dbpress=new PDO("sqlite:$root/db/ip_meteoid6_press.sql") or die ("cannot open database");

Darko_P
Posty: 40
Rejestracja: śr lis 09, 2016 2:07 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: Darko_P » czw kwie 27, 2017 12:48 pm

slawko pisze:
pimowo pisze:
W kodzie trzeba ustawić współrzędne geograficzne gdzie mieszkasz.
Mam ustawione swoje współrzędne, przekopiowalem kod z wersji która działała dłuższy czas bez problemu, ale nadal godziny wschodu i zachodu nie działają jak powinny, za chwilę sprawdzę jeszcze raz.
Zmieniłem wartość

Kod: Zaznacz cały

var TZ=1;
na

Kod: Zaznacz cały

var TZ=2;
Na razie wygląda, że godziny wschodu i zachodu dobrze pokazuje.
Tylko pewnie później przy zmianie czasu trzeba będzie wartość z powrotem zmienić.

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4263
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: pimowo » czw kwie 27, 2017 3:17 pm

Dzięki @Darko_P-wygląda na to, że jest OK ;)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

Darko_P
Posty: 40
Rejestracja: śr lis 09, 2016 2:07 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: Darko_P » czw kwie 27, 2017 8:58 pm

pimowo pisze:Dzięki @Darko_P-wygląda na to, że jest OK ;)
Proszę :)

Darko_P
Posty: 40
Rejestracja: śr lis 09, 2016 2:07 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: [METEO] Meteograf

Post autor: Darko_P » pn wrz 18, 2017 8:27 am

Mam problem z uruchomieniem Meteografu.
Musiałem przeinstalować raspbiana - padła karta.
Zainstalowany w chwili obecnej raspbian stretch i NT w wersji 4.1.21
Przed padnięciem karty na raspbianie jeesie działał bez problemu.

Coś muszę doinstalować?

Zauważyłem jeszcze, że jak wkleję i zapiszę wigdet, to że się nie pokazuje to jedno
ale nie odświeżają się wówczas automatycznie u mnie dane
jak usunę wigdet OwnWiget dane się odświeżają.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość