Wizualizacja odczytów

Widgety tworzone przez użytkowników
Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4642
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: pimowo » pt sty 08, 2016 10:51 pm

debriuman pisze:ale myślę że wrócisz do tematu, a nawet rozwiniesz możliwości o sterownie gpio z poziomu planu, myślę że to tylko kwestia czasu :)

Myślę, że na pewno sam osobiście naszego Admina o to pomęczę, ale nie tylko GPIO, a i RS485 Obrazek
debriuman pisze:zrób coś więcej niż paypal, to na pewno będzie więcej donatorów.
np. SMS premium Obrazek
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

jurand79
Posty: 199
Rejestracja: pt paź 17, 2014 9:49 pm

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: jurand79 » pt sty 08, 2016 10:53 pm

Teraz po updacie odświeża stronę i nie ładuje do góry tylko rozrzuca po planie wg własnego widzimisię :P

techfreak
Site Admin
Posty: 4678
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: techfreak » pt sty 08, 2016 10:55 pm

pimowo pisze:
debriuman pisze:ale myślę że wrócisz do tematu, a nawet rozwiniesz możliwości o sterownie gpio z poziomu planu, myślę że to tylko kwestia czasu :)

Myślę, że na pewno sam osobiście naszego Admina o to pomęczę, ale nie tylko GPIO, a i RS485 Obrazek
debriuman pisze:zrób coś więcej niż paypal, to na pewno będzie więcej donatorów.
np. SMS premium Obrazek
Na takie rzeczy to pewnie trzeba mieć firmę itd.

techfreak
Site Admin
Posty: 4678
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: techfreak » pt sty 08, 2016 10:57 pm

jurand79 pisze:Teraz po updacie odświeża stronę i nie ładuje do góry tylko rozrzuca po planie wg własnego widzimisię :P
A jaka masz przegladarke? z tego co zauważyłem to jak dodajesz czujniki juz po "poukładaniu" to jakiś może się przesunąć. Ale tak trzymaja się bynajmniej u mnie.

jurand79
Posty: 199
Rejestracja: pt paź 17, 2014 9:49 pm

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: jurand79 » pt sty 08, 2016 11:03 pm

techfreak pisze:
jurand79 pisze:Teraz po updacie odświeża stronę i nie ładuje do góry tylko rozrzuca po planie wg własnego widzimisię :P
A jaka masz przegladarke? z tego co zauważyłem to jak dodajesz czujniki juz po "poukładaniu" to jakiś może się przesunąć. Ale tak trzymaja się bynajmniej u mnie.
Chrome. Ale chyba właśnie dałeś wskazówkę. Spróbuję poukładać po kolei od góry.

debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: debriuman » pt sty 08, 2016 11:03 pm

techfreak pisze:
debriuman pisze:zrób coś więcej niż paypal, to na pewno będzie więcej donatorów.
Coś więcej czyli co ?:)
Coś gdzie nie trzeba zakładać konta, ewentualnie posiadać k kredytowej może typu payu, dotpay. Fajny sposób na rodzaj płatności ma x-plore w androidzie co prawda do google play więc musi być k kredytowa, ale sam sens postawienia piwka autorowi Obrazek
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

jurand79
Posty: 199
Rejestracja: pt paź 17, 2014 9:49 pm

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: jurand79 » pt sty 08, 2016 11:16 pm

No i o to chodziło - plakietki trzeba układać wierszami, schodząc coraz niżej. Wtedy nie rozrzuca.
Za to skutecznie zdążyło mi wywalić gdzieś poza ekran jeden termometr. I nie mogę go znaleźć :P Jakieś zabezpieczenie na to by się zdało (żeby można było po nią gdzieś sięgnąć).

Przydałoby się dorzucić gdzieś opcję wyłączenia danej plakietki. O ile temperaturę i status GPIO (np zaworu) jest sens pokazywać, o tyle pingi hostów czy "ok" przy GPIO od licznika już raczej niepotrzebne...

I kosmetyka - przy najechaniu na belkę menu, w tej zakładce "Map" kursor zmienia się na krzyżyk do przemieszczania.

jurand79
Posty: 199
Rejestracja: pt paź 17, 2014 9:49 pm

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: jurand79 » pt sty 08, 2016 11:28 pm

Pomniejszony widok w przeglądarce ukazał zagubiony termometr 150m obok domu :P
Teraz jest cacy ;)
Obrazek

jurand79
Posty: 199
Rejestracja: pt paź 17, 2014 9:49 pm

Wizualizacja odczytów

Post autor: jurand79 » pt sty 08, 2016 11:34 pm

jurand79 pisze:Pomniejszony widok w przeglądarce ukazał zagubiony termometr 150m obok domu :P
Teraz jest cacy ;) Ale tylko na konkretnej przeglądarce. Każde inne urządzenie (tablet czy tel) ma już porozrzucane plakietki. Myślisz, że da się to jakoś uwiązać na stałe w konkretnym miejscu planu, żeby ewentualne skalowanie na innych urządzeniach nie robiło bałaganu?
Na lapku jest tak:
Obrazek
Na tel już tak:
Obrazek

kniazio
Posty: 467
Rejestracja: śr lut 11, 2015 11:50 am

Re: Wizualizacja odczytów

Post autor: kniazio » pt sty 08, 2016 11:42 pm

W czym robicie te plany domow?

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość