Widget na androida

Widgety tworzone przez użytkowników
swiezak
Posty: 1535
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Widget na androida

Post autor: swiezak » pt sie 26, 2016 9:09 am

Super. Dxieki. Sprawdze wieczorem. Teraz ide na plażing dupe smażing:)

swiezak
Posty: 1535
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Widget na androida

Post autor: swiezak » sob sie 27, 2016 9:18 pm

dobra sprawdziem wszystko i nie jest do końca dobrze.
Poprzez komendę
gpio -g write 17 1 to światło zapala się ale tylko na minutę do czasu aż nettemp nie sprawdzi stanu gpio. jak ma stan off to ustawia go na off (i odwrotnie) nieważne co bym wpisał w terminalu.
Teraz pytanie- czy można tak wysterować gpio z pozycji terminala aby to ono było "nadrzędne" i w nettempie pokazywało aktualny stan gpio? (czyli jak w terminalu ustawię on to w gpio w nettempie pokaże on a nie zmieni na off tak jak na ustawione.
A teraz do czego zmierzam- bede mial sterownik który będę odpalal nettempem albo przyciskiem fizycznym. Status przekaźnika on off będę widział w tym widgecie metawidget z poczatku tematu, załaczanie przekaźnika też bym załatwił widgetem na pulpicie który by wykonywał polecenie w terminalu. i wszystko z poziomu telefonu:))

79mac
Posty: 17
Rejestracja: wt gru 30, 2014 11:18 pm

Re: Widget na androida

Post autor: 79mac » śr paź 12, 2016 11:31 am

swiezak pisze:CO powiecie na taki widget na androida?
Obrazek
Witam, jak zrobiłeś , że masz nazwe sensora i wartość w jednej linii , kombinuje i za choll, niechce wskoczyc cały czas wartośc mam linijke niżej w jednej kolumnie, trzeba gdzieś dodać druga kolumnę tylko w którym miejscu ?
Rozumiem , że zmieniałeś to w CSS Path.

z góry dzieki za podpowiedz.

swiezak
Posty: 1535
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Widget na androida

Post autor: swiezak » śr paź 12, 2016 12:24 pm

dajesz pierwszą nazwę czujnika- u mnie jest balkon, zaznaczy się ramka na czerwono i wtedy u dołu ekranu dajesz strzałke do góry - wtedy cała linia Ci się zaznaczy. dajesz plusik . póxniej use all as list i na pulpicie rozszerzasz widget żeby było w jednej linii:)

zgf1
Posty: 154
Rejestracja: ndz sty 31, 2016 11:36 am

Re: Widget na androida

Post autor: zgf1 » ndz paź 16, 2016 1:38 pm

Ogarnal ktos jak widgetem wlaczac dany przekaznik? :)

swiezak
Posty: 1535
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Widget na androida

Post autor: swiezak » ndz paź 16, 2016 8:48 pm

nie udało mi się:( chodzi o to że trzeba się zalogować ...

zgf1
Posty: 154
Rejestracja: ndz sty 31, 2016 11:36 am

Re: Widget na androida

Post autor: zgf1 » pn paź 17, 2016 6:28 pm

A jesli by wylaczyc logowanie?
Jest szansa klikajac na widget wlaczac przekaznik?

ODPOWIEDZ