nettemp3 RC1 9.1 [BETA]

Gałęzie nettempa
jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: nettemp3 RC1 9.1 [BETA]

Post autor: jot » sob cze 04, 2016 7:53 am

@uzi18 : a ja myślę, że bzdury są na botland.
Według dataszitów ( BMP180| BMP280 | BME280 ) jest trochę inaczej. W załączniku porównanie BMP180 i BME280 z dataszitu do BMP280.
Załączniki
BMP180 vs BMP280.PNG

Awatar użytkownika
hryst
Betatester
Posty: 760
Rejestracja: wt mar 25, 2014 8:52 am
Kontakt:

Re: nettemp3 RC1 9.1 [BETA]

Post autor: hryst » sob cze 04, 2016 8:02 am

dla mnie ważna w tym czujniku jest precyzja temperatury i wilgotności. Dla ciśnienia mogą być trzy stany: niski, średni i wysoki ;)
--- działam na orange pi plus H3 -> Rock64 ---

uzi18
Posty: 560
Rejestracja: pn kwie 18, 2016 9:35 pm

Re: nettemp3 RC1 9.1 [BETA]

Post autor: uzi18 » sob cze 04, 2016 2:44 pm

chyba racja - skopiowali z datasheet-a jakas glupote

maxnet
Posty: 24
Rejestracja: pn maja 02, 2016 4:29 pm
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: nettemp3 RC1 9.1 [BETA]

Post autor: maxnet » pn cze 06, 2016 8:48 pm

A jak można dodać ten czujnik (bme280) do nettempa? W konsoli w raspberry, można go odczytać ale nie można go dodać do nettempa. Pewnie struktura danych, wysyłanych przez niego jest inna. Może ktoś już sobie z tym poradził?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Re: nettemp3 RC1 9.1 [BETA]

Post autor: techfreak » wt cze 07, 2016 6:39 am

Jak bede miał na stanie to dodam, leci do mnie.

maxnet
Posty: 24
Rejestracja: pn maja 02, 2016 4:29 pm
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: nettemp3 RC1 9.1 [BETA]

Post autor: maxnet » wt cze 07, 2016 6:54 am

Spoko. Ale jakbyś dodał teraz to miałbyś już gotowe jak doleci ;-)
Żartuję oczywiście.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Zablokowany