nettemp3 Alfa 9.1

Gałęzie nettempa
techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: techfreak » ndz mar 13, 2016 2:24 pm

Tu rozmawiamy o nettemp3 Alfa 9.1

1. Aktualnie pracujemy nad funkcjami mapy.
2. Updaty w alfe brakujacych ikonek,
3. add rpi3
4. DHT11 + Volt doadny do ESPupload w tools.
5. Dodany Wireless trigger, dstance.
6. SDM630
7. MAX31850
8. SMS min, max fix
9. USB/DEVICE one /dev/* per device in slelect
10. Raspberry pi3 GPIO
11. ODROID GPIO
12. czytanie 1wire z owfs
13. Highcharts - fast view
14. Naprawa widoku controls po zalogowaniu przez użytkownika nie admina.
15. Możliwośc ustawienia ilości sekund w funkcji moment.

ro-an
Posty: 547
Rejestracja: pn sty 27, 2014 9:51 pm
Lokalizacja: małopolskie

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: ro-an » ndz mar 13, 2016 4:03 pm

Odnośnie map... to z problemów zostały na moje oko dwie rzeczy (trzy):
- brak działania alarm dla wartości nie temperaturowych - przy włączonym alarm i ustawionych min i max nic się nie dzieje
- zielony plusik przy wejściu do ustawień map reaguje tylko na obrzeżach - tak jakby bitmapa była nad polem przycisku...
- dla czujników które z automatu wpadają do devices (DHT)nie można ustawić parametrów map ale przynajmniej można usunąć i dodać te czujniki do devices - najrozsądniej by było aby się z automatu nie dodawały...

reszta na razie działa super :)

maverickt4
Posty: 82
Rejestracja: ndz sty 10, 2016 12:04 pm
Lokalizacja: Okolice Gdańska

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: maverickt4 » pn mar 14, 2016 7:07 am

dziś powrócił błąd w funkcji "AND"
mimo nie spełnienia warunku AND funkcja działa bo jest spełniony drugi warunek

Kod: Zaznacz cały

2016 06:58:58 GPIO 12 Function 8 with profile any hit.
2016 06:58:58 GPIO 12 HIGH, Piec 58.3, gt, Bojler 69.6, , 69.6, and, any
2016 06:58:58 GPIO 12 NO HIT condition '<' in function 8 AND not OK, NEXT

2016 06:58:58 GPIO 12 Function 9 with profile any hit.
2016 06:58:58 GPIO 12 HIGH, Piec 58.3, gt,  55, , 55, on, any
2016 06:58:58 GPIO 12 HIT condition '>' in function 9 prev END not OK, EXIT

2016 06:58:58 GPIO 12 Function 10 with profile any hit.
2016 06:58:58 GPIO 12 HIGH, Piec 58.3, lt,  55, , 55, off, any
2016 06:58:58 GPIO 12 NO HIT condition '<' in function 10
Obrazek

Mam teraz już wpięte wszystko tak jak ma być i okazuje się, że na pająku działało a teraz nie.
Chyba że któryś update coś zmienił.
Raspberry Pi2 + nettemp.pl

uris
Posty: 246
Rejestracja: sob sty 10, 2015 3:20 pm

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: uris » pn mar 14, 2016 8:58 pm

Kurka mola , przeszedłem na Alfę , robiłem aktualizacja teraz wchodzę w wykresy i mam pustą stronę,nic się nie wyświetla brrrrr ktoś coś doradzi ?
[email protected]:~# crontab -l
*/1 * * * * /var/www/nettemp/modules/cron/1
*/5 * * * * /var/www/nettemp/modules/cron/5
0 * * * * /var/www/nettemp/modules/cron/1h
@reboot /var/www/nettemp/modules/cron/r
00 00 * * * /var/www/nettemp/modules/cron/00h

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: jot » pn mar 14, 2016 9:00 pm

uris pisze:Kurka mola , przeszedłem na Alfę , robiłem aktualizacja teraz wchodzę w wykresy i mam pustą stronę,nic się nie wyświetla brrrrr ktoś coś doradzi ?
Powrót do fabrycznych?

wojmal
Posty: 321
Rejestracja: śr mar 02, 2016 12:14 pm

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: wojmal » wt mar 15, 2016 10:27 am

W alfie pojawiła się możliwość zmiany ikon dla gpio oraz hostów.
Prosimy o listę propozycji do każdej z grup wraz z ikonami 16x16 bez tła
Poprawka dawajcie ikony 32x32 to dołożymy skalowanie bo jedne będzie chciał mieć mniejsze a drugi większe :-P

maverickt4
Posty: 82
Rejestracja: ndz sty 10, 2016 12:04 pm
Lokalizacja: Okolice Gdańska

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: maverickt4 » wt mar 15, 2016 9:24 pm

Dziś rano po update zauważyłem problem przy takim ustawieniu
Obrazek

Kod: Zaznacz cały

2016 12:06:31 GPIO 13 Function 13 with profile cyrkulacja_day01 not in range.
2016 12:06:31 GPIO 13 Function 14 with profile cyrkulacja_day02 not in range.
Funkcja nie ma trafienia w day plan a gpio fizycznie był włączony cały czas.
Raspberry Pi2 + nettemp.pl

techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: techfreak » wt mar 15, 2016 11:28 pm

Updaty w alfe brakujacych ikonek, add rpi3, DHT11 + Volt doadny do ESPupload w tools.
Dodany Wireless trigger, dstance.

turbo
Posty: 91
Rejestracja: pt gru 25, 2015 7:10 pm

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: turbo » śr mar 16, 2016 12:00 am

mam to samo co maverick tyle że moje ustawienie łapie północ nie wiem czy zostało to naprawione ale ja mam zakres 23:00-06:00 i drugi 06:01-22:59
GPIO cały czas włączone chociaż według warunku temp powinno się wyłączyć

techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Re: nettemp3 Alfa 9.1

Post autor: techfreak » śr mar 16, 2016 6:50 am

Sprawdze to ale na razie taka godzina nie jest możliwa 23:00-06:00 tylko 23:00 - 24:00 i 0000-0600

Zablokowany