Jak dodawać zmiany do nettemp

Gałęzie nettempa
techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Jak dodawać zmiany do nettemp

Post autor: techfreak » śr sie 17, 2016 4:19 pm

Hej, kilka osób już zrobiło pare commitów ale dla tych co nie wiedzą wklejam poniżej tutorial jak pchać swoje zmiany do NT.
W takiej formie mi łatwo odrzucić lub dodawać zmiany w sensownym czasie a dodatkowo przeglądać co w nich zaszło.
Niestety podsyłanie plików lub diff nie zawsze są pomocne a czasem generują więcej problemów niż sama próba poprawienia czegoś.

http://hisham.hm/2016/01/01/how-to-make ... -tutorial/

Jak było by coś nie jasne to dawajcie znać :)

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: Jak dodawać zmiany do nettemp

Post autor: jot » pt gru 09, 2016 11:42 pm

To ja dorzucę swoje: założyłem sobie konto na githubie, zrobiłem forka i po jakichś tam zmianach chciałem zsynchronizować moje repo ze źródłem.
Żeby to zrobić najpierw trzeba sobie dostawić upstream - TUTAJ jest tutorial.
Synchronizacja dopiero później - TUTAJ tutorial

Można to też zrobić TYM sposobem, ale mi jakoś mi nie przypasował..

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1727
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Jak dodawać zmiany do nettemp

Post autor: arTii » sob gru 10, 2016 9:29 am

kurka wodna - ktoś to zbierze do kupy i napisze po naszemu na wiki?
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: Jak dodawać zmiany do nettemp

Post autor: jot » sob gru 10, 2016 9:33 am

@arTii: przecież to po naszemu:p

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1727
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Jak dodawać zmiany do nettemp

Post autor: arTii » sob gru 10, 2016 9:45 am

jot pisze:@arTii: przecież to po naszemu:p
ale wiki jest w całości po pl, więc wypadałoby nie mieszać za dużo.... Chyba że idziemy w wiki wielojęzyczne
No i wrzucić to na wiki te ktoś musi - mi brakuje na wszystko czasu ostatnio, dlatego szukam chętnych do współtworzenia
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: Jak dodawać zmiany do nettemp

Post autor: jot » sob gru 10, 2016 9:25 pm

@arTii jak znajdę chwilę po nowym roku to coś powrzucam

ODPOWIEDZ