Kilka poprawek do beta 4.1.26

Awatar użytkownika
hryst
Betatester
Posty: 756
Rejestracja: wt mar 25, 2014 8:52 am
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: hryst » śr cze 06, 2018 1:38 pm

coolturka pisze:
śr cze 06, 2018 12:15 am
Czyli jak jest wyciek pamieci to gra gitara? ;)
piszesz o sytuacjach krytycznych a my o normalnej pracy
--- działam na orange pi plus H3 -> Rock64 ---

coolturka
Posty: 194
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:52 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: coolturka » czw cze 14, 2018 6:09 pm

2C888DE2-6811-4B89-A462-6B2B747CB70A.png
Tak wyglada htop z procesami.
Obecnie wartość na wykresie to 36%.

Sebastiano.em
Posty: 19
Rejestracja: czw maja 05, 2016 9:42 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: Sebastiano.em » wt lip 17, 2018 10:34 pm

Witajcie.
Pytanie jest o ilosc gpio.
Świerza instalacja na r-pi zero i w zakładce new device mam tylko 9 gpio do dyspozycji. Czy to normalne na 40 pinoutów?
Rasbian strech - lite NT betamm

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 675
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » śr lip 18, 2018 8:37 am

Sebastiano.em pisze:
wt lip 17, 2018 10:34 pm
Witajcie.
Pytanie jest o ilosc gpio.
Świerza instalacja na r-pi zero i w zakładce new device mam tylko 9 gpio do dyspozycji. Czy to normalne na 40 pinoutów?
Rasbian strech - lite NT betamm
Powinno działać, ale nie mam do testów pi zero. Jeśli możesz to wystaw mi to rpi po www i ssh i podeślij na priv namiary.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl
Sprzedam:
SSD 120 GB - 100pln + KW

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 675
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » śr lip 18, 2018 8:41 am

Jeszcze mi się trafił taki temat rpi zero i gpio:

https://www.raspberrypi.org/forums/view ... p?t=191056
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl
Sprzedam:
SSD 120 GB - 100pln + KW

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 675
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pt lip 20, 2018 2:11 pm

W najnowszym update dodałem przycisk "Hide" w zakładce Devices->Settings. Dzięki niemu można ustawić czy dany czujnik ma być widoczny w statusie. Nie trzeba już zmieniać wartości position na zero. Teraz można mieć dowolną pozycję czujnika i ukryć go za pomocą hide. Po update domyślnie wszystkie czujniki są widoczne, trzeba przeklikać ręcznie - position równe 0 jest ignorowane.

Dajcie znać czy występują jeszcze problemy przy updatach, które zmieniają bazę - błąd pragma integrity ?
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl
Sprzedam:
SSD 120 GB - 100pln + KW

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4653
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » pt lip 20, 2018 7:44 pm

Hide działa jak należy ;)
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Kosiarz
Posty: 190
Rejestracja: ndz mar 27, 2016 5:17 pm
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: Kosiarz » sob lip 21, 2018 8:53 am

u mnie niestety zniknęło wszystko:-(
3.png
2.png
a jak próbuje zaznaczyć Hide to nie ma reakcji -biały ekran
przy update taki komunikat:
1.png
#RPI 3+/beta 4.6.5 NT # taka sytuacja:-)

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 675
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » sob lip 21, 2018 9:12 am

Kosiarz pisze:
sob lip 21, 2018 8:53 am
u mnie niestety zniknęło wszystko:-(
3.png2.png
a jak próbuje zaznaczyć Hide to nie ma reakcji -biały ekran
przy update taki komunikat:
1.png
podrzuć ssh na priv
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl
Sprzedam:
SSD 120 GB - 100pln + KW

Kosiarz
Posty: 190
Rejestracja: ndz mar 27, 2016 5:17 pm
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: Kosiarz » sob lip 21, 2018 9:51 am

Dziękuje za pomoc
Sprawdziłem działa -nie ukrywa tylko czujników jeśli są JustGuage
#RPI 3+/beta 4.6.5 NT # taka sytuacja:-)

ODPOWIEDZ