Ile nas jest ?

Ogólne forum z pytaniami i propozycjami
Awatar użytkownika
Robtos
Posty: 165
Rejestracja: wt kwie 15, 2014 12:13 am

Re: Ile nas jest ?

Post autor: Robtos » sob wrz 29, 2018 8:59 am

Też tu zaglądam.Jaka jest najnowsza wersja nettempa, muszę zrobić aktualizację najlepiej od nowa na kilku malinach bo mam burdelik mały, 3 lata nic nie robione, możecie mi zapodac linki? Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony sob wrz 29, 2018 9:07 am przez Robtos, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyslane z ENIAC

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4704
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Ile nas jest ?

Post autor: pimowo » sob wrz 29, 2018 9:36 am

[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Awatar użytkownika
Robtos
Posty: 165
Rejestracja: wt kwie 15, 2014 12:13 am

Re: Ile nas jest ?

Post autor: Robtos » sob wrz 29, 2018 11:11 am

pimowo pisze:
sob wrz 29, 2018 9:36 am
[email protected] KLIK
[email protected] KLIK
Dzięki Pimowo jesteś wielki.
Wyslane z ENIAC

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4704
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Ile nas jest ?

Post autor: pimowo » sob wrz 29, 2018 11:28 am

Polecam [email protected]
Na początek zobacz TEN temat ;)
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Awatar użytkownika
Robtos
Posty: 165
Rejestracja: wt kwie 15, 2014 12:13 am

Re: Ile nas jest ?

Post autor: Robtos » sob wrz 29, 2018 7:05 pm

Zainstalowałem beta i widzę że są duże zmiany,pomoże mi ktoś jak dodac czujnik dht11.
Wyslane z ENIAC

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 741
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Ile nas jest ?

Post autor: pasiekazj » sob wrz 29, 2018 7:37 pm

Robtos pisze:
sob wrz 29, 2018 7:05 pm
Zainstalowałem beta i widzę że są duże zmiany,pomoże mi ktoś jak dodac czujnik dht11.
Wchodzisz w devices->New devices. Dodajesz gpio na którym masz podpięte DHT.
Wchodzisz w devices->GPIO
Wybierasz dodane przed chwilą gpio.
W opcjach tego GPIO Ustawiasz zę dht11 i to wszystko.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
Robtos
Posty: 165
Rejestracja: wt kwie 15, 2014 12:13 am

Re: Ile nas jest ?

Post autor: Robtos » sob wrz 29, 2018 7:49 pm

pasiekazj pisze:
sob wrz 29, 2018 7:37 pm
Robtos pisze:
sob wrz 29, 2018 7:05 pm
Zainstalowałem beta i widzę że są duże zmiany,pomoże mi ktoś jak dodac czujnik dht11.
Wchodzisz w devices->New devices. Dodajesz gpio na którym masz podpięte DHT.
Wchodzisz w devices->GPIO
Wybierasz dodane przed chwilą gpio.
W opcjach tego GPIO Ustawiasz zę dht11 i to wszystko.
Dzięki.
Wyslane z ENIAC

Awatar użytkownika
Robtos
Posty: 165
Rejestracja: wt kwie 15, 2014 12:13 am

Re: Ile nas jest ?

Post autor: Robtos » ndz wrz 30, 2018 8:37 pm

Co zrobić żeby czujniki DHT11 pokazywały mi wilgotność,teraz mam tak że jest cały czas 0.0% i jeszcze jedno pytanie czy można te czyjniki udostępnić na innej malinie za pomocą servera - node tak jak inne czujniki, wersja nettemp to beta 4.1.28
Wyslane z ENIAC

swiezak
Posty: 1552
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Ile nas jest ?

Post autor: swiezak » ndz wrz 30, 2018 9:30 pm

@robtos klepnij nowy temat żeby nie śmiecić w tym. Z tego co pamiętam to powinien być rezystor 4k7 między data a zasilaniem. masz go? Czujnik działał i po zmianie systemu przestał?

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 741
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Ile nas jest ?

Post autor: pasiekazj » ndz wrz 30, 2018 9:32 pm

Robtos pisze:
ndz wrz 30, 2018 8:37 pm
Co zrobić żeby czujniki DHT11 pokazywały mi wilgotność,teraz mam tak że jest cały czas 0.0% i jeszcze jedno pytanie czy można te czyjniki udostępnić na innej malinie za pomocą servera - node tak jak inne czujniki, wersja nettemp to beta 4.1.28
Na tej wersji te czujniki nie działają. zapraszam do betamm. Tam to poprawiłem.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

ODPOWIEDZ