Moduł esp8266 esp-01 V3.0 z aliiexpres

Ogólne forum z pytaniami i propozycjami
ryba_ns
Posty: 37
Rejestracja: sob gru 24, 2016 2:31 pm

Moduł esp8266 esp-01 V3.0 z aliiexpres

Post autor: ryba_ns » czw mar 23, 2017 4:53 pm

Ostatnio przyszyły mi moduły esp-01 z aliexpress na pierwszy rzut oka jakieś inne cieńsza płytka i troszkę inny rozkład podzespołów. po wgraniu wsadu 148nt3 program nie pokazał błędów. Jednak zero reakcji na przycisk reset i moduł nie zgłasza chęci współpracy przez wifi. Mial ktos podobna sytuacje ??

Pozdrawiam Wojtek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

krkamil
Posty: 168
Rejestracja: śr gru 30, 2015 8:24 pm

Re: Moduł esp8266 esp-01 V3.0 z aliiexpres

Post autor: krkamil » czw mar 23, 2017 5:25 pm

Co się dzieje na UARCIE po podłączeniu?

ryba_ns
Posty: 37
Rejestracja: sob gru 24, 2016 2:31 pm

Re: Moduł esp8266 esp-01 V3.0 z aliiexpres

Post autor: ryba_ns » czw mar 23, 2017 9:37 pm

takie cos po wgraniu softu 148nt3

Obrazek

przy podłączeniu uart przez putty czarny ekran... nie reaguje na reset... tak samo dzieje sie przy wgraniu wsadu nodemcu_float_0.9.6-dev_20150704.bin

Pozdrawiam Wojtek

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1643
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Moduł esp8266 esp-01 V3.0 z aliiexpres

Post autor: arTii » pt mar 24, 2017 6:37 pm

ryba_ns pisze:przy podłączeniu uart przez putty czarny ekran... nie reaguje na reset... tak samo dzieje sie przy wgraniu wsadu nodemcu_float_0.9.6-dev_20150704.bin
ale wiesz, że nodemcu zwykle gada na 9600 a espeasy na 115200?
Wgraj najpierw pusty plik 1M, a dopiero później espeasy i zobacz co wtedy gada na UART
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 dostępne. Również inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość