Nowa instalacja nettempa

Tu proszę zgłaszać wszelkie problemy z instalacja i po
Awatar użytkownika
hryst
Betatester
Posty: 756
Rejestracja: wt mar 25, 2014 8:52 am
Kontakt:

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: hryst » śr lut 10, 2016 4:42 pm

witam
robię nowy instal nettempa po padzie dysku i instalator focha strzelił :/

Kod: Zaznacz cały

[ ok ] Generating certs for OpenVPN. Please wait..
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 6: cd: /usr/share/easy-rsa//keys/: No such file or directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 8: cd: /etc/openvpn: No such file or directory
rm: cannot remove `ca.crt': No such file or directory
rm: cannot remove `server.crt': No such file or directory
rm: cannot remove `server.key': No such file or directory
rm: cannot remove `dh1024.pem': No such file or directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 11: cd: /usr/share/easy-rsa/: No such file or directory
chmod: cannot access `/usr/share/easy-rsa//vars': No such file or directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 13: ./vars: No such file or directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 15: ./clean-all: No such file or directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 27: ./pkitool: No such file or directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 29: ./pkitool: No such file or directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 30: ./build-dh: No such file or directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/ca: line 33: cd: /usr/share/easy-rsa//keys/: No such file or directory
cp: target `/etc/openvpn/' is not a directory
/var/www/nettemp/modules/security/vpn/install: line 14: /etc/openvpn/openvpn.conf: No such file or directory
Forward exist
Nat exist
[ ok ] vpn
[ error ] Error in firewall
[email protected]:/var/www/nettemp#
i najważniejsze na końcu

Kod: Zaznacz cały

/var/www/nettemp/modules/tools/db_reset: line 37: sqlite3: command not found
/var/www/nettemp/modules/tools/db_reset: line 38: sqlite3: command not found
/var/www/nettemp/modules/tools/db_reset: line 39: sqlite3: command not found
/var/www/nettemp/modules/tools/db_reset: line 40: sqlite3: command not found
apcupsd: unrecognized service
apcupsd: no process found
Starting UPS power management: apcupsd.
update-rc.d: using dependency based boot sequencing
Forward exist
touch: cannot touch `/etc/iptables/rules.v4': No such file or directory
chgrp: cannot access `/etc/iptables/rules.v4': No such file or directory
chmod: cannot access `/etc/iptables/rules.v4': No such file or directory
--- działam na orange pi plus H3 -> Rock64 ---

techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: techfreak » śr lut 10, 2016 5:36 pm

jak system i dlaczego na su ? a nie root ?

Awatar użytkownika
hryst
Betatester
Posty: 756
Rejestracja: wt mar 25, 2014 8:52 am
Kontakt:

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: hryst » śr lut 10, 2016 5:50 pm

a ja tam wiem czemu :) jakoś poleciałem z sudo su
armbian Wheezy
zwykła instalacja poszła bez problemów
cd nettemp && ./install_nettemp i mam nettemp3 8.9.4
ale chwilkę mnie nie było i już się pogubiłem z beta i nettemp3 :/
--- działam na orange pi plus H3 -> Rock64 ---

debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: debriuman » pt lut 12, 2016 12:44 pm

Na ubuntu Mate
Trzeba składniki instalować z palca przed instalacją nettemp. Sam nie wiem dlaczego nie instaluje tego.
-smstool
-php-fpm
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

wojtula
Posty: 3
Rejestracja: czw lut 25, 2016 12:17 pm

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: wojtula » pn lut 29, 2016 11:54 am

Również potwierdzam, że śmiga.
Jedynie musiałem doinstalować
apt-get install smstools php5-fpm apcupsd

i oto wynik
[ ok ] packages
[ ok ] Raspberry Pi detected
[ ok ] 1wire
[ ok ] DHT
[ ok ] GPIO
[ ok ] I2C
[ ok ] FW
[ ok ] SDM120
[ ok ] VPN
[ ok ] WWW
wal
[ ok ] Cron
[ ok ] Services
[ ok ] Installation

techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: techfreak » pn lut 29, 2016 12:50 pm

rzeczywiscie w nowym instalatorze nie dałem smstools ale nie moge dojsc dlaczego php5-fpm nie instaluje ;) Bo oczywiscie zawsze mi instaluje :)

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1698
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: arTii » czw mar 03, 2016 10:43 pm

Nowa instalka raspberry zero :)
instalacja idzie ok, ale beta już nie :(

Kod: Zaznacz cały

[ ok ] Go to http://192.168.11.45
Bye...
[email protected]:/var/www/nettemp# git checkout beta
error: Your local changes to the following files would be overwritten by checkout:
        install/db/update.sh
        modules/gpio/temp.php
Please, commit your changes or stash them before you can switch branches.
Aborting
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: techfreak » czw mar 03, 2016 10:58 pm

git reset --hard i idziesz dalej

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1698
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: arTii » pt mar 04, 2016 6:57 am

techfreak pisze:git reset --hard i idziesz dalej
o teego brakowało - poproszę do viewtopic.php?f=4&t=6&sid=2ef4518731af5 ... 0c25b04152
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

swiezak
Posty: 1535
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Nowa instalacja nettempa

Post autor: swiezak » śr maja 04, 2016 1:24 am

tak, proszę dopisać bo godzinę teraz szukałem rozwiązanie mojego problemu.

Kod: Zaznacz cały

git reset --hard
pomogło, dlatego proszę dodać jak arTii pisze

ODPOWIEDZ