EasyESP Mega Nettemp

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
techfreak
Site Admin
Posty: 4675
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

EasyESP Mega Nettemp

Post autor: techfreak » pt sie 25, 2017 9:19 am

Hej, na stronie https://www.letscontrolit.com/wiki/inde ... neric_HTTP znalazłem wzmiankę o Nettemp czyli jak wysyłać dane z najnowszych wersji bez modyfikacji.

Jak by ktoś chciał wysyłać dane z mega do NT

Poniżej string do wklejenia do sekcji kontroler. key zmienić na swój.

Kod: Zaznacz cały

/receiver.php?device=ip&name=%tskname%&ip=%ip%&key=q1w2e3r4&type=%vname1%;%vname2%;%vname3%&value=%val1%;%val2%;%val3%

Obrazek



Obrazek



Obrazek

uzi18
Posty: 503
Rejestracja: pn kwie 18, 2016 9:35 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: uzi18 » pt sie 25, 2017 11:24 am

Tak ale poprzez generic http advanced.
Niestety ma to tez swoje minusy. W pewnych sytuacjach trzeba konfigurowac 2 controller-y

Chyba ze nauczy sie receiver. Php odbierac dane wszystkiego rodzaju.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka



techfreak
Site Admin
Posty: 4675
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: techfreak » sob sie 26, 2017 7:35 am

uzi18 pisze:
pt sie 25, 2017 11:24 am
Tak ale poprzez generic http advanced.
Niestety ma to tez swoje minusy. W pewnych sytuacjach trzeba konfigurowac 2 controller-y

Chyba ze nauczy sie receiver. Php odbierac dane wszystkiego rodzaju.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Wszystkiego czyli czego? W types można zdefiniować co chcesz :)

wwpiotr
Posty: 74
Rejestracja: pt lis 18, 2016 9:39 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: wwpiotr » wt paź 10, 2017 1:38 pm

Potwierdzam - działa !!!

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4377
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: pimowo » sob paź 28, 2017 1:56 pm

Niech ktoś mnie oświeci bo osiwieje...
Chciałem się pobawić (w końcu) softem EasyESP i nie działa mi to to :(

Co i jak:
- posiadam ESP-07
- soft pobrałem TUTAJ
- wrzuciłem ESPEasy_v2.0.0-dev9_normal_1024.bin
- do wrzucenia softu użyłem esptool.py
- soft wrzucony bezbłędnie
- wyłączyłem zasilanie dla ESP
- po podłączeniu mruga niebieski LED na ESP co 3-4 sekundy
- brak widocznej sieci "ESP_0"
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

mureklop
Posty: 33
Rejestracja: wt kwie 12, 2016 11:27 am

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: mureklop » sob paź 28, 2017 6:01 pm

pimowo pisze:
sob paź 28, 2017 1:56 pm
Niech ktoś mnie oświeci bo osiwieje...
Chciałem się pobawić (w końcu) softem EasyESP i nie działa mi to to :(

Co i jak:
- posiadam ESP-07
- soft pobrałem TUTAJ
- wrzuciłem ESPEasy_v2.0.0-dev9_normal_1024.bin
- do wrzucenia softu użyłem esptool.py
- soft wrzucony bezbłędnie
- wyłączyłem zasilanie dla ESP
- po podłączeniu mruga niebieski LED na ESP co 3-4 sekundy
- brak widocznej sieci "ESP_0"

spruboj wgrac tak " python esptool.py -p /dev/ttyUSB0 write_flash 0x0 ESPEasytwoje -fs 32m -fm dio -ff 40m "
jesli nie pomoze to najpierw wgraj 1mblack od artiiego iponownie twoj mega

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4377
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: pimowo » sob paź 28, 2017 6:27 pm

Dzięki Tobie Kolego, wszystko ruszyło od kopa...
Dzięki wielkie :D
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

middam
Posty: 23
Rejestracja: czw wrz 22, 2016 12:48 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: middam » sob paź 28, 2017 9:34 pm

A jak można skonfigurować wersję v2.0.0-dev9, bo ekran wygląda inaczej niż w pierwszym poście, brak jest Generic HTTP Advanced ?

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4377
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: pimowo » ndz paź 29, 2017 12:10 pm

middam pisze:
sob paź 28, 2017 9:34 pm
A jak można skonfigurować wersję v2.0.0-dev9, bo ekran wygląda inaczej niż w pierwszym poście, brak jest Generic HTTP Advanced ?
Potwierdzam, u mnie (v2.0.0-dev12) również to inaczej wygląda niż na obrazkach @techfreak
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

techfreak
Site Admin
Posty: 4675
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: techfreak » ndz paź 29, 2017 7:22 pm

Bo to jest w wersji TEST'ing :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość