Maszt dla stacji METEO

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: pimowo » pt paź 07, 2016 6:28 pm

cwcc pisze:A wymyśliłem obudowę na sensor UV, burzy i itp, obudowa po kamerkę przemysłowej kopułkowej
Też o tym myślałem, ale nigdzie nie mogę doczytać czy taka kopułka przepuszcza UV :(
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

cwcc
Posty: 1005
Rejestracja: śr lut 03, 2016 12:37 pm
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: cwcc » pt paź 07, 2016 7:23 pm

Większość kamer ma plastikowe kopułki lub szkło hartowane

Wysłane z urządzenia mobilnego.

avrtech
Posty: 33
Rejestracja: ndz paź 02, 2016 7:41 pm

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: avrtech » pt paź 07, 2016 7:29 pm

Kopułek po kamerach mam sporo :) każda przepuszcza uv. Wiec jakby ktoś potrzebował to poszukam na złomie firmowym :)

Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka

cwcc
Posty: 1005
Rejestracja: śr lut 03, 2016 12:37 pm
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: cwcc » pt paź 07, 2016 8:05 pm

Trzeba pomyśleć o obrotnicy do paneli słonecznych. Ale najpierw skończę uchwyt do czujnika deszczu.

Wysłane z urządzenia mobilnego.

swiezak
Posty: 1358
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: swiezak » pt paź 07, 2016 9:14 pm

@avrtech jak jest szansa to ja reflektuje na jedna sztukę:)

avrtech
Posty: 33
Rejestracja: ndz paź 02, 2016 7:41 pm

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: avrtech » pt paź 07, 2016 10:49 pm

W poniedziałek poszukam w firmie w złomie elektronicznym. Jeżeli kamera w środku będzie uszkodzona to samą obudowę oddam za koszt wysyłki.

jon123456
Posty: 92
Rejestracja: pn wrz 26, 2016 4:01 pm

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: jon123456 » sob paź 08, 2016 10:51 am

Ja znalazłem na tej stronie taką obudowę nada się ?. http://www.obserwuj.pl/obudowa-kamery-k ... id211.html

cwcc
Posty: 1005
Rejestracja: śr lut 03, 2016 12:37 pm
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: cwcc » sob paź 08, 2016 11:09 am

Na allegro są po 5zl tylko chyba powinna być hermatyczna

Wysłane z urządzenia mobilnego.

cwcc
Posty: 1005
Rejestracja: śr lut 03, 2016 12:37 pm
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: cwcc » sob paź 08, 2016 12:13 pm

To robić ten uchwyt do turbiny?
Bo jeżeli ma wydajność 1V to chyba lepiej dać panel.

Wysłane z urządzenia mobilnego.

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Maszt dla stacji METEO

Post autor: pimowo » sob paź 08, 2016 12:18 pm

cwcc pisze:To robić ten uchwyt do turbiny?
Bo jeżeli ma wydajność 1V to chyba lepiej dać panel.
Wstrzymaj się... jak dotrze (o ile dotrze) do mnie turbina to przetestuję i powiem co z tego wyszło.
Może dokupię ten mikro alternator co @arTii znalazł-zastanawiam się czy te żółte łopatki do niego będą pasować.

Tak czy tak poczekajmy, aż będziemy wiedzieć czy jest sens to w ogóle montować.
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości