[DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
Awatar użytkownika
hryst
Betatester
Posty: 672
Rejestracja: wt mar 25, 2014 8:52 am
Kontaktowanie:

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: hryst » czw lip 27, 2017 9:17 pm

we are using the cheapest standard shipping provider available for your country
https://www.smart-prototyping.com/shipp ... ty-returns
osobiście obstawiam +40zł
--- działam na orange pi plus H3 ---

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: pimowo » czw lip 27, 2017 9:28 pm

cwcc pisze:Przesyłka z ciekawości ile kosztuje?
No tak, nie dopisałem o kosztach przesyłki :P

Ja zamawiając ArduinoNT (trochę większe i cięższe płytki niż to) zapłaciłem za wszystko $15.13
Dostawcę wybrałem "Swiss Post Airmail"

PS
Będę miał wolne 4szt płytek ArduinoNT, ale jeżeli ktoś chce więcej, to pisać (w TYM temacie) udostępnię Gerbery ;)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: pimowo » czw lip 27, 2017 9:38 pm

aaa... @cwcc czy znalazłeś jakiś błąd czy coś na płytce? Bo jak coś masz to pisz-poprawimy od razu ;)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

cwcc
Posty: 1005
Rejestracja: śr lut 03, 2016 12:37 pm
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: cwcc » pt lip 28, 2017 12:57 pm

@pimowo co poprawiłeś? Obecnie jestem poza domem i za bardzo nie mam jak to zweryfikować.

Wysłane z urządzenia mobilnego.


Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: pimowo » pt lip 28, 2017 1:40 pm

Pytając o błędy miałem na myśli czy coś wyszło w użytkowaniu ;)

Poprawiłem:
- brakującą masę
- powiększyłem otwory na przewody 230V
- dodałem pole masy z drugiej strony płytki
- poprawiłem i wyprostowałem trochę ścieżki
- dodałem warstwę opisową
- usunąłem całkiem sporą listę błędów które EAGLE znalazł

Zastanawiam się czy nie zdublować goldpiny do podłączenia czujników, tzn. zamiast 1x4 dać 2x4? Będzie można sobie wpiąć np. OLED, a obok HTU21d/BMP280/BME280
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

cwcc
Posty: 1005
Rejestracja: śr lut 03, 2016 12:37 pm
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: cwcc » sob lip 29, 2017 12:26 am

Z dublowaniem goldpinow super pomysł, przyda się.

Wysłane z urządzenia mobilnego.


Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: pimowo » sob lip 29, 2017 10:43 am

OK, to w takim razie wieczorkiem wszysko podrzuce i zamykamy temat ;)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

Awatar użytkownika
Jufo
Posty: 160
Rejestracja: czw sie 06, 2015 7:40 pm
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: Jufo » ndz lip 30, 2017 11:35 am

@pimowo

Nie planujesz robić modułu do puszki, takie by się przydało dwu przekaźnikowe, było by pod oświetlenie lub gniazdko :)
Pozdrawiam,
Robert

swiezak
Posty: 1358
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: swiezak » ndz lip 30, 2017 11:49 am

Jufo pisze:
ndz lip 30, 2017 11:35 am
@pimowo

Nie planujesz robić modułu do puszki, takie by się przydało dwu przekaźnikowe, było by pod oświetlenie lub gniazdko :)
dobry pomysł, ale można by tylko pina wyprowadzić do sterowania, jak by był potrzebny dodatkowy przekaźnik to dołożyć tylko modul przekaźnika
tak to sobie pomyślałem;)...

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: [DIY] SocketNT_WiFi_BOX_V1 (GniazdkoNTv1)

Post autor: pimowo » ndz lip 30, 2017 12:26 pm

Oczywiście, że planuję... na początku miały być dwa moduły: jeden do gniazdek, drugi do światła. Później stwierdziłem, że to bez sensu i chcę zrobić jeden moduł, a uży-szkodnik sobie wybierze co chce tym sterować. Największy problem to umieścić: 2x przekaźnik, ESP, przetwornicę i resztę gratow na PCB 50x50mm

Narazie muszę ukończyć swoje projekty.
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości