EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
krkamil
Posty: 169
Rejestracja: śr gru 30, 2015 8:24 pm

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: krkamil » czw mar 23, 2017 5:29 pm

maly_13 pisze:Cała czołówka forum chyba jest bardzo zajęta ale wydaje mi się że 0 wszędzie żeby wykasowac wszystko poz bootloaderem będę jutro testował bo mam 2 co dziwnie się wygrywają. Z tego co pamiętam wgrywalem 4 pliki dam znać jak przetestuje
Bootloader jest w esp a nie w pamieci flash.
uzi18 pisze:Sa gotowce wypelniajace pamiec zerami, jesli trzeba moge wam takie zmontowac.
Używałem tych z jedynkami i nie było później problemów czy to z easyESP czy z własnymi kodami.

uzi18
Posty: 551
Rejestracja: pn kwie 18, 2016 9:35 pm

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: uzi18 » ndz mar 26, 2017 10:28 pm

EasyESP v2?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: techfreak » pn kwie 10, 2017 6:30 pm

uzi18 pisze:EasyESP v2?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

@uzi18

Patrze ze walczyłeś na githubie https://github.com/letscontrolit/ESPEasy/pull/143
Coś pomóc, coś patrzymy z tym? Kompilujesz to w arduino?

uzi18
Posty: 551
Rejestracja: pn kwie 18, 2016 9:35 pm

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: uzi18 » śr kwie 12, 2017 2:39 am

techfreak pisze:
uzi18 pisze:EasyESP v2?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

@uzi18

Patrze ze walczyłeś na githubie https://github.com/letscontrolit/ESPEasy/pull/143
Coś pomóc, coś patrzymy z tym? Kompilujesz to w arduino?
Ciezka sprawa, chca abysmy sie poslugiwali szablonami w pluginie HTTP Advenced Controller w wersji v2.
Realnie dla nettemp sa potrzebne 2 szablony - oddzielny dla GPIO, ma to byc z czasem zrobione w formie listy wyboru.
W takiej wersji trzeba dodac 2 kontrollery jeden z szablonem GPIO drugi zwykly i odpowiednie wybrac dla danych pomiarowych.

Do v1 nie wciagaja juz poprawek.

Pozostaje nasza wersje trzymac np. w moim repo.
v2 ma sporo ciekawych poprawek ale przy okazji zauwazyli ze wciskajac tam tyle pluginow nie maja juz pamieci IRAM w ESP ;)

Co sadzisz o tych szablonach HTTP? One nie pozwalaja jawnie wybrac klucza - trzeba edytowac szablon.

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1719
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: arTii » śr kwie 12, 2017 9:53 am

uzi18 pisze:Co sadzisz o tych szablonach HTTP? One nie pozwalaja jawnie wybrac klucza - trzeba edytowac szablon.
A czy klucz musi być zawsze potrzebny? Może wystarczy sprawdzać, czy urządzenia są z naszej podsieci? Jeśli tak, to nie sprawdzamy klucza, jeśli są z innej sieci, to klucz wtedy musi być...
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

techfreak
Site Admin
Posty: 4679
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontakt:

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: techfreak » śr kwie 12, 2017 5:38 pm

klucz jest wymagany i nie ma jak na razie scenariusza aby nie był :)

Awatar użytkownika
divest
Posty: 123
Rejestracja: pn maja 04, 2015 1:22 pm

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: divest » wt kwie 25, 2017 9:27 pm

a czy jest jakiś znany problem z przekaźnikiem na esp12e??
sprawdzałem 18 razy i mam tak samo ustawiony esp jak w pierwszym poście..
jak mogę zobaczyć przekaźnik w NT?

dodam jeszcze, że nettemp widzi czujniki: ds18b20 i dht11 z tego samego esp. przekaźnika nie chce zobaczyć..
ktoś podpowie?

tuspam
Posty: 2
Rejestracja: czw kwie 27, 2017 3:07 pm

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: tuspam » czw kwie 27, 2017 3:13 pm

Witam, czy jest mozliwosc ustawienia w EASYesp mega lub innym w Controllers - Protocol - Domoticz HTTP - Locate Controller - i tu ustawic domene? Zamysl jes taki ze mam zmienne IP i lacze sie przez DDNS a chcialbym wysylac dane z czujnikow do domoticza "w innym miejscu".

Chodzi dokladnie zeby zamias IP lub nazwy hosta podac domene np mojadomena.dyndns.com

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4685
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: pimowo » czw kwie 27, 2017 3:15 pm

tuspam pisze:Zamysl jes taki ze mam zmienne IP i lacze sie przez DDNS a chcialbym wysylac dane z czujnikow do domoticza "w innym miejscu".
To pytanie to raczej na forum Domoticza się nadaje niż tu...
NetTemp to nie Domoticz...
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1719
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: EasyESP NETTEMP - rom do pobrania, screeny

Post autor: arTii » czw kwie 27, 2017 3:26 pm

tuspam pisze:Witam, czy jest mozliwosc ustawienia w EASYesp mega lub innym w Controllers - Protocol - Domoticz HTTP - Locate Controller - i tu ustawic domene? Zamysl jes taki ze mam zmienne IP i lacze sie przez DDNS a chcialbym wysylac dane z czujnikow do domoticza "w innym miejscu".

Chodzi dokladnie zeby zamias IP lub nazwy hosta podac domene np mojadomena.dyndns.com

Pozdrawiam
NIeważne czy domoticz, czy nettemp.
Zamias "Use IP address" używasz "use hostname"
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

ODPOWIEDZ