Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
maly_13
Posty: 374
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: maly_13 » czw maja 25, 2017 2:38 pm

mysle że to też ma coś wspólnego z tym że jak mam ustawione gipo chwilowe (otwieranie bramy) to się wiesza gipo nie rozłącza go i jest zablokowane i tym samym cały czas wysterowane w stanie wysokim, pomaga reboot.

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: pimowo » wt paź 24, 2017 11:20 am

Mamy jakiś w pełni działający kod dla ESP gdzie podłączamy licznik impulsowy który obliczy "Current'?
Potrzebuję coś takiego ponieważ licznik mam podpięty pod malinę, ale główny NT jest na innej maszynie i podrzędny NT nie przesyła informacji z licznika. Pomyślałem, że przejdę na ESP + licznik i dane polecą wprost do głównego NT
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

ryba_ns
Posty: 41
Rejestracja: sob gru 24, 2016 2:31 pm

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: ryba_ns » śr lis 01, 2017 11:01 am

Witam...

czy kombinowal ktos cos z takim zestawem ?

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wojtek

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: pimowo » czw lis 02, 2017 10:52 am

Jakie dane muszę posłać z licznika (ESP) do receiver.php aby mieć wszystkie dane?

Jak zrobię tak:

Kod: Zaznacz cały

http://192.168.1.2/receiver.php?key=1q2w3e&type=elec&value=1&device=ip&ip=192.168.1.222&name=prad
Tym sposobem zlicza mi impulsy, ale jak zrobić aby mieć "All" (tu nie jest nic dodawane) i również chciałbym mieć "Current"
Ostatnio zmieniony czw lis 02, 2017 11:37 am przez pimowo, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4313
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: pimowo » czw lis 02, 2017 11:00 am

ryba_ns pisze:czy kombinowal ktos cos z takim zestawem ?
Może być trochę ciężko-zobacz TUTAJ jest opis producenta.
Ty masz coś takiego czy chcesz dopiero kupić?
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

ryba_ns
Posty: 41
Rejestracja: sob gru 24, 2016 2:31 pm

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: ryba_ns » czw lis 02, 2017 12:42 pm

pimowo pisze:
ryba_ns pisze:czy kombinowal ktos cos z takim zestawem ?
Może być trochę ciężko-zobacz TUTAJ jest opis producenta.
Ty masz coś takiego czy chcesz dopiero kupić?
Mam zdobyczne ;)

Pozdrawiam Wojtek

Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka


swiezak
Posty: 1358
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: swiezak » czw lis 02, 2017 1:57 pm

a dasz rady zrobic zdjęcie "nadajnika" od środka- co tam zlicza impulsy- kontrakton? ja tez szukam nowego wodomierza zeby miał możliwość podłaczenia kontraktronu. Jak pytałem u producentów to cena 170netto...

edyta
doczytałem w specyfikacji- transoptor odbiciowy

ryba_ns
Posty: 41
Rejestracja: sob gru 24, 2016 2:31 pm

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: ryba_ns » czw lis 02, 2017 3:32 pm

Witam.

od srodka wyglada to tak

Obrazek

swiezak
Posty: 1358
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Funkcja odczytu wartości różnych liczników

Post autor: swiezak » czw lis 09, 2017 7:08 pm

@ryba_ns dzięki za zdjęcia. idąc tym tropem znalazłem cos ciekawego
licznik impulsów wodomierza na esp

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości