ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
swiezak
Posty: 1358
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Post autor: swiezak » pn mar 13, 2017 10:36 pm

no ni huhu nie widzę. jedynie dwa adresy
Obrazek
wgrana wersja
ESPEasy_R148nt4_4096 z wiki

krkamil
Posty: 168
Rejestracja: śr gru 30, 2015 8:24 pm

Re: ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Post autor: krkamil » pn mar 13, 2017 10:52 pm

swiezak pisze:no ni huhu nie widzę. jedynie dwa adresy
dla LCD wybieramy Display - LCD2004 w devices w easyESP

swiezak
Posty: 1358
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Post autor: swiezak » pn mar 13, 2017 10:55 pm

krkamil pisze:
swiezak pisze:no ni huhu nie widzę. jedynie dwa adresy
dla LCD wybieramy Display - LCD2004 w devices w easyESP
no jakie to oczywiste!;D
działa. dziękuję:)

Kosiarz
Posty: 146
Rejestracja: ndz mar 27, 2016 5:17 pm
Lokalizacja: Warszawa

Re: ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Post autor: Kosiarz » sob kwie 15, 2017 5:33 pm

@krkamil kolego,
nie wiem czy jest szansa aby dodać kolejne LCD czy OLED i jak to uczynić
na razie mam LCD i chciałbym uruchomić w tej opcji dodatkowo OLED?
ale przecież w pliku zaszyty jest IP więc jak dodać jeszcze jeden?
#RPI 3+/beta 4.1.21 NT # wdzięczny zawsze za wsparcie

krkamil
Posty: 168
Rejestracja: śr gru 30, 2015 8:24 pm

Re: ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Post autor: krkamil » wt kwie 18, 2017 5:07 pm

Kosiarz pisze:nie wiem czy jest szansa aby dodać kolejne LCD czy OLED i jak to uczynić
na razie mam LCD i chciałbym uruchomić w tej opcji dodatkowo OLED?
ale przecież w pliku zaszyty jest IP więc jak dodać jeszcze jeden?
w pliku są czasy pomiędzy kolejnymi wysłaniami aby wyglądało to jak przewijanie więc dopisanie ip i pętli nie zadziała
zresztą na każdym chcesz wyświetlać te same dane? przydałby się wybór czujników dla każdego wyświetlacza

gdyby defaultowo zaimplementowany był mod MULTILCD to byłoby łatwiej dopisać skrypty lub po prostu funkcję wireless.

aktualnie siedzę nad swoją pracą inżynierską i pewnie czas na takie rzeczy będe miał pod koniec czerwca

na tą chwilę trzeba zrobić sobie do każdego wyświetlacza oddzielny skrypt

Kosiarz
Posty: 146
Rejestracja: ndz mar 27, 2016 5:17 pm
Lokalizacja: Warszawa

Re: ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Post autor: Kosiarz » pn kwie 24, 2017 2:26 pm

krkamil pisze:
Kosiarz pisze:nie wiem czy jest szansa aby dodać kolejne LCD czy OLED i jak to uczynić
na razie mam LCD i chciałbym uruchomić w tej opcji dodatkowo OLED?
ale przecież w pliku zaszyty jest IP więc jak dodać jeszcze jeden?
w pliku są czasy pomiędzy kolejnymi wysłaniami aby wyglądało to jak przewijanie więc dopisanie ip i pętli nie zadziała
zresztą na każdym chcesz wyświetlać te same dane? przydałby się wybór czujników dla każdego wyświetlacza

gdyby defaultowo zaimplementowany był mod MULTILCD to byłoby łatwiej dopisać skrypty lub po prostu funkcję wireless.

aktualnie siedzę nad swoją pracą inżynierską i pewnie czas na takie rzeczy będe miał pod koniec czerwca

na tą chwilę trzeba zrobić sobie do każdego wyświetlacza oddzielny skrypt
Dziękuje za odpowiedź
Nowy skrypt w sensie nowy plik czy kolejny wpis w pliku?
nie za bardzo potrafię ..jak znajdziesz kiedyś chwilkę będę wdzięczny za wsparcie
chodzi mi tylko o kilka wyświetlaczy z tymi samymi danymi
Trzymam kciuki z prace:-)
#RPI 3+/beta 4.1.21 NT # wdzięczny zawsze za wsparcie

Awatar użytkownika
hryst
Betatester
Posty: 672
Rejestracja: wt mar 25, 2014 8:52 am
Kontaktowanie:

Re: ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Post autor: hryst » pn cze 19, 2017 8:20 am

na espeasy działa "prawie" oled 1.3 cala
u mnie pojawia się pionowy pasek spacje od lewej oraz płytka zamienione ma zasilanie vdd z gnd do wersji 0.96cala
sam wyświetlacz polecam
https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... l+OLED+LCD+
--- działam na orange pi plus H3 ---

krkamil
Posty: 168
Rejestracja: śr gru 30, 2015 8:24 pm

Re: ESPEasy. Integracja LCD/OLED z nettemp

Post autor: krkamil » pn cze 19, 2017 6:31 pm

hryst pisze:
pn cze 19, 2017 8:20 am
na espeasy działa "prawie" oled 1.3 cala
u mnie pojawia się pionowy pasek spacje od lewej oraz płytka zamienione ma zasilanie vdd z gnd do wersji 0.96cala
sam wyświetlacz polecam
https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... l+OLED+LCD+
zmień

Kod: Zaznacz cały

column0=1;
na

Kod: Zaznacz cały

column0=0;
różne sterowniki różnie numerują pierwszy znak

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości