EasyESP Mega Nettemp

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4340
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: pimowo » ndz paź 29, 2017 7:57 pm

A gdzie znaleźć wersję "TEST'ing"?

<EDYTA>
Sam linka podałem :D
Czy ma być to?

Kod: Zaznacz cały

ESPEasy_v2.0.0-dev9_test_1024.bin
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

middam
Posty: 23
Rejestracja: czw wrz 22, 2016 12:48 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: middam » ndz paź 29, 2017 8:35 pm

techfreak pisze:
ndz paź 29, 2017 7:22 pm
Bo to jest w wersji TEST'ing :)
Czyli jedynie w wersji testowej to będzie działać i da się skonfigurować ?

carpov
Posty: 65
Rejestracja: pt lut 05, 2016 10:17 am
Lokalizacja: Głogów

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: carpov » ndz paź 29, 2017 10:07 pm

W wersjach DEV opcja "Generic HTTP (Advanced Testing)" w zakładce Controllers również jest obecna i działa z NT

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4340
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: pimowo » ndz paź 29, 2017 11:26 pm

Wrzuciłem:

Kod: Zaznacz cały

ESPEasy_v2.0.0-dev12_test_1024.bin
i wszystko jest jak pokazał @techfreak. Teraz trzeba to jakoś ogarnąć :)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

swiezak
Posty: 1378
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » śr lis 01, 2017 8:55 pm

U mnie coś nie chce mi to zadziałac.
Wgrane v2.0.0-dev12
ustawione jak w pierwszym poście, node key ustawiony prawidłowy
podłączony htu21, w device na esp pokazuje prawidłowo wartości
NT wykrywa nowe czujniki, pokazuje 0.
Coś gdzieś jeszcze sie ustawia?
Obrazek Obrazek

middam
Posty: 23
Rejestracja: czw wrz 22, 2016 12:48 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: middam » czw lis 02, 2017 8:57 am

swiezak pisze:
śr lis 01, 2017 8:55 pm
U mnie coś nie chce mi to zadziałac.
Wgrane v2.0.0-dev12
ustawione jak w pierwszym poście, node key ustawiony prawidłowy
podłączony htu21, w device na esp pokazuje prawidłowo wartości
NT wykrywa nowe czujniki, pokazuje 0.
Coś gdzieś jeszcze sie ustawia?
Obrazek Obrazek
A w oknie values name nie powinno być nazw temp i humid ?Ja i u siebie mam tak zapisane i NT od razu wykrył czujniki.

swiezak
Posty: 1378
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » sob lis 04, 2017 7:43 pm

Niestety to nie to, próbowałem tak i tak. Czujniki w NT są wykrywane, pojawiają się w sensors i widać 4 nowe czujniki. a faktycznie jest jeden
Obrazek Obrazek
konfiguracja

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

maly_13
Posty: 379
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: maly_13 » pn lis 06, 2017 12:50 pm

kiedyś też poruszałem ten temat miałem dokładnie to samo tylko na wcześniejszej wersji easyesp,, niestety od puściłem nie dałem rady i wskazań nie miałem.

swiezak
Posty: 1378
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » pn lis 06, 2017 1:13 pm

napisałem do admina, dałem mu dane do zalogowania żeby mógł zerknąc na żywym organiźmie, jak zrobi to zrobi;) prosiłem żeby dał znac czy da rade na to popatrzec. poczekamy zobaczymy. dam znac w tym temacie jak cos sie zmieni.
Pozdrawiam

swiezak
Posty: 1378
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » pt lis 10, 2017 12:29 pm

@maly_13 u mnie już działa:) niezastąpiony kol. uzi18 mi pomógł. Podobno nic nie robił i "samo się zrobiło"
ustawione mam tak
Obrazek Obrazek

wieczorem jak dam rade to będę się bawił z czujnikiem pms5003- ciekawe czy mi to wystartuje

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości