EasyESP Mega Nettemp

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
uzi18
Posty: 509
Rejestracja: pn kwie 18, 2016 9:35 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: uzi18 » pt lis 10, 2017 8:50 pm

swiezak pisze:@maly_13 u mnie już działa:) niezastąpiony kol. uzi18 mi pomógł. Podobno nic nie robił i "samo się zrobiło"
ustawione mam tak
Obrazek Obrazek

wieczorem jak dam rade to będę się bawił z czujnikiem pms5003- ciekawe czy mi to wystartuje
Zrobilem tyle ze dla pomiarow nadalem nazwy (values - temp i humid) czyli realnie typy z nettemp, aby rozumiał co odbiera.

Poza tym zauwazcie ze juz jest wersja espeasy dev12, nie bawcie sie starszymi.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka



swiezak
Posty: 1436
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » pn lis 13, 2017 12:59 pm

sukces. czujniki podłaczone do NT i działaja prawidłowo. na razie nie działa usypianie ale pewnie to poprawia w nowszej wersji EasyESP Mega.
opis zrobię w wolnej chwili:)

maly_13
Posty: 398
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: maly_13 » ndz lis 19, 2017 10:35 am

Działa trzeba tylko zmienić nazwy tak jak w nettempie bo inaczej nie pokazuje wersja . ESPEasy_v2.0.0-dev12_dev_1024.bin

swiezak
Posty: 1436
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » ndz gru 10, 2017 9:36 pm

W jaki sposób można wysłać z ESP w najnowszej wersji dev12 z funkcji switch nie 0/1 tylko zamknięte / otwarte lub locked/ unlocked. O co mi chodzi- zakładałem ostatnio nowe drzwi i założyłem sobie kontaktrony na zamkach. Jak mam zamek zamknięty to na ESP pokazuje jak by był switch włączony (1) z tego co kojarzę to w NT w types mogę sobie dodać locked/ unlocked tylko jak z ESP posłać 0/1 żeby NT zrozumiał o co mu chodzi?

maly_13
Posty: 398
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: maly_13 » ndz sty 07, 2018 10:05 am

a komuś udało się odpalić najnowszą wersje mega-20180104 kombinuje i nie działa mi, wklejam string z pierwszego postu do controller i nic
Załączniki
mega1.png

swiezak
Posty: 1436
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » ndz sty 07, 2018 10:07 am

Musisz być w advanced. To co wpisujesz to wydaje mi się że jest do mqtt. Po południu będę siedział na komputerze to spróbuje to odpalić i dam znać.

mureklop
Posty: 40
Rejestracja: wt kwie 12, 2016 11:27 am

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: mureklop » ndz sty 07, 2018 10:54 am

prosze
mega1.png

maly_13
Posty: 398
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: maly_13 » ndz sty 07, 2018 12:12 pm

No właśnie chyba będę musiał przejść do wersji testowej w najnowszej wersji easyesp nie ma get niestety nie dodali.
Ok wersja testowa działa. Wgrałem dev .
Dzięki panowie
A ktoś ma gotowe rules na płytkę A4 żeby załączać którymś switchem (reser albo flash) przekaźnikiem i np z nettempa że o 23:00 ma się wyłączyć.

swiezak
Posty: 1436
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » ndz sty 07, 2018 4:26 pm

spróbuj coś w ten deseń-

Kod: Zaznacz cały

On Clock#Time=All,23:00 do // codziennie o godzinie 23:00  ...
  gpio,2,0      //numer gpio do ktorego masz podpiety przekaznik, 0 czyli wyłączony
endon
edit
poczekaj to jest do wyłączenia, zaraz pokombinuję z właczeniem
kurcze goście do mnie wpadli.
z tego dowiesz się jak to zrobić. jak nie to daj znać wieczorem jak będę w stanie to Ci spróbuję pomóc.

maly_13
Posty: 398
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: maly_13 » ndz sty 07, 2018 6:16 pm

no niestety padła mi karta ale zrobiłem backup ale nie mogę tego wgrać domyślam się że chodzi o wielkość pliku ale nie umiem sobie z tym poradzić. Niestety gogle dla mnie jest bardzo zawiłe w tym żadne komendy nie działają.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość