EasyESP Mega Nettemp

Użytkownicy tworzą, zmieniają.
uzi18
Posty: 486
Rejestracja: pn kwie 18, 2016 9:35 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: uzi18 » pt lis 10, 2017 8:50 pm

swiezak pisze:@maly_13 u mnie już działa:) niezastąpiony kol. uzi18 mi pomógł. Podobno nic nie robił i "samo się zrobiło"
ustawione mam tak
Obrazek Obrazek

wieczorem jak dam rade to będę się bawił z czujnikiem pms5003- ciekawe czy mi to wystartuje
Zrobilem tyle ze dla pomiarow nadalem nazwy (values - temp i humid) czyli realnie typy z nettemp, aby rozumiał co odbiera.

Poza tym zauwazcie ze juz jest wersja espeasy dev12, nie bawcie sie starszymi.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka



swiezak
Posty: 1378
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » pn lis 13, 2017 12:59 pm

sukces. czujniki podłaczone do NT i działaja prawidłowo. na razie nie działa usypianie ale pewnie to poprawia w nowszej wersji EasyESP Mega.
opis zrobię w wolnej chwili:)

maly_13
Posty: 379
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: maly_13 » ndz lis 19, 2017 10:35 am

Działa trzeba tylko zmienić nazwy tak jak w nettempie bo inaczej nie pokazuje wersja . ESPEasy_v2.0.0-dev12_dev_1024.bin

swiezak
Posty: 1378
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: EasyESP Mega Nettemp

Post autor: swiezak » ndz gru 10, 2017 9:36 pm

W jaki sposób można wysłać z ESP w najnowszej wersji dev12 z funkcji switch nie 0/1 tylko zamknięte / otwarte lub locked/ unlocked. O co mi chodzi- zakładałem ostatnio nowe drzwi i założyłem sobie kontaktrony na zamkach. Jak mam zamek zamknięty to na ESP pokazuje jak by był switch włączony (1) z tego co kojarzę to w NT w types mogę sobie dodać locked/ unlocked tylko jak z ESP posłać 0/1 żeby NT zrozumiał o co mu chodzi?

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości