HC-S04 [solved]

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: HC-S04 [solved]

Post autor: jot » śr gru 28, 2016 7:43 pm

debriuman pisze:Obrazek

tu nic nie ma...
Zasadniczo jest.. Ten na samym końcu, gdzie jest tylko ikona kosza. Myślę, że tam się "schował" HC

debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: HC-S04

Post autor: debriuman » śr gru 28, 2016 7:47 pm

jot pisze:
debriuman pisze:Obrazek

tu nic nie ma...
Zasadniczo jest.. Ten na samym końcu, gdzie jest tylko ikona kosza. Myślę, że tam się "schował" HC
hehehehhe klikanie w ten kosz nic nie daje

Obrazek
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: HC-S04

Post autor: jot » śr gru 28, 2016 7:53 pm

A swoją drogą.. Spróbuj przeskanować w poszukiwaniu nowych urządzeń..

debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: HC-S04

Post autor: debriuman » śr gru 28, 2016 7:56 pm

jot pisze:A swoją drogą.. Spróbuj przeskanować w poszukiwaniu nowych urządzeń..
Próbowałem i to samo
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

techfreak
Site Admin
Posty: 4681
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Kontakt:

Re: HC-S04

Post autor: techfreak » śr gru 28, 2016 7:58 pm

debriuman pisze:
techfreak pisze:
debriuman pisze:
usuwanie i dodawanie gpio 23,24 dist nic nie daje...

Kod: Zaznacz cały

[email protected]:~# php /var/www/nettemp/modules/sensors/GPIO/HCS04/read.php

2016-12-28 19:25:12 Rom: gpio_2324_dist Value:69.4
No DB. Added gpio_2324_dist to new sensors
No i teraz pokaże Ci sie w nowych urządzeniach.
Obrazek

tu nic nie ma...

Sprawdz upranienia w tools-> file check

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: HC-S04

Post autor: jot » śr gru 28, 2016 8:12 pm

@debriuman a mogę spojrzeć na nettemp.db z przed i po aktualizacji?

debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: HC-S04

Post autor: debriuman » czw gru 29, 2016 8:48 am

jak usunąć tego HC? klikanie w ikone kosza nic nie daje, znaczy daje znikają wszystkie czujniki
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

techfreak
Site Admin
Posty: 4681
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Kontakt:

Re: HC-S04

Post autor: techfreak » czw gru 29, 2016 8:56 am

debriuman pisze:jak usunąć tego HC? klikanie w ikone kosza nic nie daje, znaczy daje znikają wszystkie czujniki
Jak masz problem z baza to nic nie zrobisz puki nie usuniesz problemów w niej.

debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: HC-S04

Post autor: debriuman » czw gru 29, 2016 8:59 am

techfreak pisze:
debriuman pisze:jak usunąć tego HC? klikanie w ikone kosza nic nie daje, znaczy daje znikają wszystkie czujniki
Jak masz problem z baza to nic nie zrobisz puki nie usuniesz problemów w niej.
Ok reset to default pomoże?

Ok pomógł hc działa prawidłowo po dodaniu na nowo.
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

Zablokowany