Jeszcze jeden "cukierek"

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4340
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: pimowo » pt mar 10, 2017 9:27 pm

zgf1 pisze:No skoro wszyscy uwazaja, ze to wyglada teraz lepiej jest funkcjonalne i beda korzystac z nowych rozwiazan to nie bylo tematu :)
Mi też wiele rzeczy nie pasuje, nie podoba się etc ale chyba nie ma opcji żeby zrobić coś co wszystkim idealnie będzie pasować :P

@techfreak jeszcze odnośnie "kwiatków" i innych "cukierków" Gdzieś pisałem o liczniku energii elektrycznej (nie mogę teraz znaleźć) Chodzi o to, że w "Status" jest:
Obrazek
- "All" zgadzia się z fizycznym licznikiem
- Current" wydaje się być OK
- "Hour", "Day" i "Month" dane jakieś z kosmosu, w tym miesiącu zużyłem niby 14tyś kWh ;)
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

jot
Posty: 933
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: jot » pt mar 10, 2017 9:39 pm

pimowo pisze:w tym miesiącu zużyłem niby 14tyś kWh
Noooo to masz spust chłopie ;-)

techfreak
Site Admin
Posty: 4673
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: techfreak » pt mar 10, 2017 10:20 pm

pimowo pisze:
zgf1 pisze:No skoro wszyscy uwazaja, ze to wyglada teraz lepiej jest funkcjonalne i beda korzystac z nowych rozwiazan to nie bylo tematu :)
Mi też wiele rzeczy nie pasuje, nie podoba się etc ale chyba nie ma opcji żeby zrobić coś co wszystkim idealnie będzie pasować :P

@techfreak jeszcze odnośnie "kwiatków" i innych "cukierków" Gdzieś pisałem o liczniku energii elektrycznej (nie mogę teraz znaleźć) Chodzi o to, że w "Status" jest:
Obrazek
- "All" zgadzia się z fizycznym licznikiem
- Current" wydaje się być OK
- "Hour", "Day" i "Month" dane jakieś z kosmosu, w tym miesiącu zużyłem niby 14tyś kWh ;)
Ty to liczysz na GPIO?

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4340
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: pimowo » pt mar 10, 2017 10:59 pm

jot pisze:
pimowo pisze:w tym miesiącu zużyłem niby 14tyś kWh
Noooo to masz spust chłopie ;-)
Przemek wpuścił mi jakiegoś trojana i malina siorbie prąd jak głupia :P
techfreak pisze:Ty to liczysz na GPIO?
Tak.
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

pasiekazj
Posty: 257
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Kontaktowanie:

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: pasiekazj » ndz mar 12, 2017 9:07 pm

A dla mnie lepiej było po staremu. Klikałem i miałem od razu wykres. Wizualnie wyglądało lepiej. Edycja w devices w zupełności wystarczała. Poza tym z reguły ustawiam raz i zapominam. Jak będę chciał poprawić to wejdę "ręcznie" w devices.

I bardzo proszę o dopisanie mechanizmu zamiany podkreślenia na spację w nazwach w statusie - sensors, gpio itd.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1645
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: arTii » ndz mar 12, 2017 9:45 pm

@techfreak - jeden drobny szczegół: jak mam ustawine wyświetlanie ciśnienia znormalizowanego, to ono jest tak trochę krzywo wyświetlane ;)
status.jpg
status.jpg (4.2 KiB) Przejrzano 308 razy
da się to poprawić?
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 dostępne. Również inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

Darko_P
Posty: 46
Rejestracja: śr lis 09, 2016 2:07 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: Darko_P » pn mar 13, 2017 1:01 pm

To ja też zadam pytnie:)
Czy wrócą ikony z lewej strony zaznaczone na czerwono?
Załączniki
ikony.jpg
ikony.jpg (10.49 KiB) Przejrzano 293 razy

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1645
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: arTii » pn mar 13, 2017 1:09 pm

Przecież są.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 dostępne. Również inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1645
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: arTii » pn mar 13, 2017 1:16 pm

Upsss teraz sprawdziłem ze jednak nie ma

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 dostępne. Również inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

techfreak
Site Admin
Posty: 4673
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: Jeszcze jeden "cukierek"

Post autor: techfreak » wt mar 14, 2017 1:01 pm

Nie wiem czy jest sens tych ikon, pewnie pojawia sie w devices.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość