LCD 4x20

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1680
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

LCD 4x20

Post autor: arTii » sob sty 14, 2017 8:07 am

Swojego czasu już było chyba zrobione, że LCD 4x20 nie przewijał wskazań, jeśli było mniej niż 4 czujniki.
A teraz przy 2 wskazaniach przewija... Co ciekawe, to przy 3 wskazaniach nie przewija, jednak mrugają wyświetlane wartości
A może by tak jeszcze dać możliwość wyłączenia daty/godziny?
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4642
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: LCD 4x20

Post autor: pimowo » sob sty 14, 2017 8:28 am

arTii pisze:A może by tak jeszcze dać możliwość wyłączenia daty/godziny?
Ja również jestem za... szkoda marnować linię wyświetlacza na zegarek. Zegarków dookoła mamy tyle, że głowa mała-co urządzenie to zegarek.
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: LCD 4x20

Post autor: jot » sob sty 14, 2017 8:56 am

@arTii, @pimowo rozwiązanie jest tutaj: viewtopic.php?f=8&t=1176

Nie przewija, stały zegar można włączyć/wyłączyć, ładnie formatuje cyferki :p
Tylko czekać, aż @techfreak włączy to do bety;-)

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4642
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: LCD 4x20

Post autor: pimowo » sob sty 14, 2017 8:58 am

jot pisze:@arTii, @pimowo rozwiązanie jest tutaj: viewtopic.php?f=8&t=1176

Nie przewija, stały zegar można włączyć/wyłączyć
Racja. Czytałem Twój temat kilka razy, ale zegar jakoś mi umknął ;)
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

jot
Posty: 946
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: LCD 4x20

Post autor: jot » sob sty 14, 2017 9:05 am

pimowo pisze:Racja. Czytałem Twój temat kilka razy, ale zegar jakoś mi umknął ;)
Dziś wrzucę zrzuty ekranu po poprawkach, które zasugerował @techfreak :-)

swiezak
Posty: 1504
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: LCD 4x20

Post autor: swiezak » sob sty 14, 2017 9:47 pm

MultiLCD bede robił zaraz po tym jak odpale meteo bo znowu mi się procek zablokował... ;\

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość