Kolor podświetlenia parametrów [opcje]

THEND
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 21, 2017 7:02 pm

Kolor podświetlenia parametrów [opcje]

Post autor: THEND » wt mar 14, 2017 12:17 pm

Witam, dlaczego po pewnym czasie zmienia się kolor podświetlenia parametrów odczytu danych z czujnika z zielonego na pomarańczowy (Sensor-kolor.png)? Dlaczego w przypadku braku komunikacji z hostem, kolor jest również pomarańczowy a wydaje mi się że powinien być czerwony (Host-kolor.png)?
Załączniki
Host-kolor.PNG
Host-kolor.PNG (5.16 KiB) Przejrzano 653 razy
Sensor-kolor.PNG
Sensor-kolor.PNG (6.78 KiB) Przejrzano 653 razy

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4340
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: pimowo » wt mar 14, 2017 12:45 pm

Jeżeli jest brak odczytów przez dobę to jest kolor pomarańczowy, a jeżeli odczytów nie ma przez tydzień to kolor czerwony.
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

THEND
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 21, 2017 7:02 pm

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: THEND » wt mar 14, 2017 1:59 pm

pimowo pisze:Jeżeli jest brak odczytów przez dobę to jest kolor pomarańczowy, a jeżeli odczytów nie ma przez tydzień to kolor czerwony.
Wszystko jasne. Dziękuję i pozdrawiam.

THEND
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 21, 2017 7:02 pm

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: THEND » wt mar 14, 2017 3:11 pm

A jest możliwość skrócenia tych czasów np. z doby do godziny, a z tygodnia do doby? Ewentualnie zaimplementowanie takiej funkcjonalności, aby użytkownik sam ustawiał czasy.

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4340
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: pimowo » wt mar 14, 2017 3:16 pm

Poszukaj na forum, gdzieś @jot pisał jak to zrobić...
Mój NetTemp mieszka w Raspberry Pi 3B na szynie DIN

THEND
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 21, 2017 7:02 pm

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: THEND » pt mar 17, 2017 11:13 am

pimowo pisze:Poszukaj na forum, gdzieś @jot pisał jak to zrobić...
Znalazłem, cytuję:
https://github.com/sosprz/nettemp/commi ... b25e3e7e04

Jeśli "$old_read=86400" zmienię na 3600 będę miał żółty jeśli czujnik nie odpowiada przez godzinę.

Ale gdzie zmienić kiedy zapali się na czerwono?

Wydaje mi się, że linijkę niżej gdzie jest:

Kod: Zaznacz cały
(7*$old_read)

krkamil
Posty: 168
Rejestracja: śr gru 30, 2015 8:24 pm

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: krkamil » pt mar 17, 2017 11:45 am

THEND pisze:
pimowo pisze:Poszukaj na forum, gdzieś @jot pisał jak to zrobić...
Znalazłem, cytuję:
https://github.com/sosprz/nettemp/commi ... b25e3e7e04

Jeśli "$old_read=86400" zmienię na 3600 będę miał żółty jeśli czujnik nie odpowiada przez godzinę.

Ale gdzie zmienić kiedy zapali się na czerwono?

Wydaje mi się, że linijkę niżej gdzie jest:

Kod: Zaznacz cały
(7*$old_read)
Tak. Czyli teraz będziesz miał na czerwono po 7 godzinach

THEND
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 21, 2017 7:02 pm

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: THEND » pt mar 17, 2017 3:24 pm

krkamil pisze:
THEND pisze:
pimowo pisze:Poszukaj na forum, gdzieś @jot pisał jak to zrobić...
Znalazłem, cytuję:
https://github.com/sosprz/nettemp/commi ... b25e3e7e04

Jeśli "$old_read=86400" zmienię na 3600 będę miał żółty jeśli czujnik nie odpowiada przez godzinę.

Ale gdzie zmienić kiedy zapali się na czerwono?

Wydaje mi się, że linijkę niżej gdzie jest:

Kod: Zaznacz cały
(7*$old_read)
Tak. Czyli teraz będziesz miał na czerwono po 7 godzinach
Problem jest tylko taki, że nie ma takiego pliku: sensor_status.php

krkamil
Posty: 168
Rejestracja: śr gru 30, 2015 8:24 pm

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: krkamil » pt mar 17, 2017 5:15 pm

THEND pisze:Problem jest tylko taki, że nie ma takiego pliku: sensor_status.php
musi być
/netemp/status/sensor_status.php
lub
/netemp/status/sensor_groups.php

THEND
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 21, 2017 7:02 pm

Re: Kolor podświetlenia parametrów

Post autor: THEND » pt mar 17, 2017 11:52 pm

krkamil pisze:
THEND pisze:Problem jest tylko taki, że nie ma takiego pliku: sensor_status.php
musi być
/netemp/status/sensor_status.php
lub
/netemp/status/sensor_groups.php
Jest ten /netemp/status/sensor_groups.php
Zmieniłem czasy i jest OK. Dzięki.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość