Wersja 4.1.8 do testowania

Kosiarz
Posty: 146
Rejestracja: ndz mar 27, 2016 5:17 pm
Lokalizacja: Warszawa

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

Post autor: Kosiarz » pn kwie 10, 2017 10:41 am

Po update do 4.1.10 takie sprawy
na pewno meteogram chyba cos nie tak.
ale da się zmienić na inny niż Gdańsk-sprawdzałem
Załączniki
3.png
#RPI 3+/beta 4.1.21 NT # wdzięczny zawsze za wsparcie

techfreak
Site Admin
Posty: 4673
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

Post autor: techfreak » pn kwie 10, 2017 2:55 pm

Kosiarz pisze:Po update do 4.1.10 takie sprawy
na pewno meteogram chyba cos nie tak.
ale da się zmienić na inny niż Gdańsk-sprawdzałem

A to update na to nie wpłyną trzeba znalesc co jest nie tak był juz taki temat.

swiezak
Posty: 1378
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

Post autor: swiezak » pn kwie 10, 2017 3:04 pm

Zmienic można miejscowośc ale ważne, po zapisaniu należy zamknąc okno nettemp i na nowo otworzyć.
Zauważony błąd- nie mozna dodać gpio switch na mapie.

ryba_ns
Posty: 41
Rejestracja: sob gru 24, 2016 2:31 pm

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

Post autor: ryba_ns » pn kwie 10, 2017 3:23 pm

techfreak pisze:..... charts fast view na on. Dlatego takie wykresy.
dokladnie tak bylo... zmienione i wszystko gra :)
Ostatnio zmieniony pn kwie 10, 2017 10:18 pm przez ryba_ns, łącznie zmieniany 1 raz.

techfreak
Site Admin
Posty: 4673
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

Post autor: techfreak » pn kwie 10, 2017 4:05 pm

na stronie hc tez nie działa: http://www.highcharts.com/demo/combo-me ... y_hour.xml


EDIT: meteo przeładowuje sie poprawnie po zmianie. I działa ok na starych highchartsach.

Awatar użytkownika
divest
Posty: 112
Rejestracja: pn maja 04, 2015 1:22 pm

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

Post autor: divest » czw kwie 13, 2017 12:07 pm

ja po update dostaje tyle:

Kod: Zaznacz cały

New backup /var/www/nettemp/dbf/nettemp.db.2017-04-13_120509.1356
HEAD is now at 6f0e4e1 update
Already up-to-date.
2017-04-13 12:05:17 Error.
exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such table: device' in /var/www/nettemp/modules/tools/update_db.php:229
Stack trace:
#0 /var/www/nettemp/modules/tools/update_db.php(229): PDO->exec('INSERT OR IGNOR...')
#1 /var/www/nettemp/modules/tools/html/tools_update.php(27): include('/var/www/nettem...')
#2 /var/www/nettemp/modules/tools/html/tools.php(27): include('/var/www/nettem...')
#3 /var/www/nettemp/index.php(169): include('/var/www/nettem...')
#4 {main}2017-04-13 12:05:17 nettemp database update: ok 
2017-04-13 12:05:17 You have all system packages.
na stronie głównej nie mam stopki ani grafiki z linkiem "nettemp.pl" po lewej na górze..
nie wyświetlają się wykresy
Key node - brak - puste pole
nie da się włączyć Settings - Screen

edit:
w gorącej wodzie kąpany zrobiłem reset to defaults - wszystko dziala.

ps: czy jest spodsób na zachowanie odtworzenie nazw czujników? teraz device scan GO i muszę wszystkie ręcznie od nowa podpisywać..

maly_13
Posty: 379
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

Post autor: maly_13 » czw kwie 13, 2017 2:31 pm

wersja 4.1.13 też miałem problem z czujnikami pozmieniało key ... ale teraz
easyesp NT wykrywa czujniki (dht11) ale po dodaniu nie wyświetla pomiarów, są same małe kwadraciki tam gdzie powinna być wartość.
Poza tym wartości speed i gust dalej coś nie tak ale chodzi o przesunięcie przecinka chyba.
https://www.dropbox.com/s/2nzxum6v5czx2 ... 9.png?dl=0
gust pokazuje 28.8 a speed 21,7
albo może i nie ? Kierunek wydaje się ok.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość