Strona 2 z 2

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

: pn kwie 10, 2017 10:41 am
autor: Kosiarz
Po update do 4.1.10 takie sprawy
na pewno meteogram chyba cos nie tak.
ale da się zmienić na inny niż Gdańsk-sprawdzałem

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

: pn kwie 10, 2017 2:55 pm
autor: techfreak
Kosiarz pisze:Po update do 4.1.10 takie sprawy
na pewno meteogram chyba cos nie tak.
ale da się zmienić na inny niż Gdańsk-sprawdzałem

A to update na to nie wpłyną trzeba znalesc co jest nie tak był juz taki temat.

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

: pn kwie 10, 2017 3:04 pm
autor: swiezak
Zmienic można miejscowośc ale ważne, po zapisaniu należy zamknąc okno nettemp i na nowo otworzyć.
Zauważony błąd- nie mozna dodać gpio switch na mapie.

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

: pn kwie 10, 2017 3:23 pm
autor: ryba_ns
techfreak pisze:..... charts fast view na on. Dlatego takie wykresy.
dokladnie tak bylo... zmienione i wszystko gra :)

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

: pn kwie 10, 2017 4:05 pm
autor: techfreak
na stronie hc tez nie działa: http://www.highcharts.com/demo/combo-me ... y_hour.xml


EDIT: meteo przeładowuje sie poprawnie po zmianie. I działa ok na starych highchartsach.

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

: czw kwie 13, 2017 12:07 pm
autor: divest
ja po update dostaje tyle:

Kod: Zaznacz cały

New backup /var/www/nettemp/dbf/nettemp.db.2017-04-13_120509.1356
HEAD is now at 6f0e4e1 update
Already up-to-date.
2017-04-13 12:05:17 Error.
exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000]: General error: 1 no such table: device' in /var/www/nettemp/modules/tools/update_db.php:229
Stack trace:
#0 /var/www/nettemp/modules/tools/update_db.php(229): PDO->exec('INSERT OR IGNOR...')
#1 /var/www/nettemp/modules/tools/html/tools_update.php(27): include('/var/www/nettem...')
#2 /var/www/nettemp/modules/tools/html/tools.php(27): include('/var/www/nettem...')
#3 /var/www/nettemp/index.php(169): include('/var/www/nettem...')
#4 {main}2017-04-13 12:05:17 nettemp database update: ok 
2017-04-13 12:05:17 You have all system packages.
na stronie głównej nie mam stopki ani grafiki z linkiem "nettemp.pl" po lewej na górze..
nie wyświetlają się wykresy
Key node - brak - puste pole
nie da się włączyć Settings - Screen

edit:
w gorącej wodzie kąpany zrobiłem reset to defaults - wszystko dziala.

ps: czy jest spodsób na zachowanie odtworzenie nazw czujników? teraz device scan GO i muszę wszystkie ręcznie od nowa podpisywać..

Re: Wersja 4.1.8 do testowania

: czw kwie 13, 2017 2:31 pm
autor: maly_13
wersja 4.1.13 też miałem problem z czujnikami pozmieniało key ... ale teraz
easyesp NT wykrywa czujniki (dht11) ale po dodaniu nie wyświetla pomiarów, są same małe kwadraciki tam gdzie powinna być wartość.
Poza tym wartości speed i gust dalej coś nie tak ale chodzi o przesunięcie przecinka chyba.
https://www.dropbox.com/s/2nzxum6v5czx2 ... 9.png?dl=0
gust pokazuje 28.8 a speed 21,7
albo może i nie ? Kierunek wydaje się ok.