4.1.11 Instalacja na nowo nie wykrywa SDM120

Awatar użytkownika
slawko
Posty: 263
Rejestracja: czw lis 26, 2015 10:59 pm
Lokalizacja: Bełchatów

4.1.11 Instalacja na nowo nie wykrywa SDM120

Post autor: slawko » pn kwie 10, 2017 10:18 pm

Zainstalowałem NetTempa na nowo jest to wersja 4.1.11 wszystko ustawione jak w poprzednich wersjach.
Device->USB/Serial->RS485 wybrane co trzeba
Device->RS485 dodany adres do odpowiedniego licznika
Ale licznika nie widać w New Devices wcześniejsze wersje wykrywały zaraz po ustawieniu.
Zauważyłem jeszcze że nie odświeża godzin ostatniego odczytu z czujników.
Teraz pytanie, czy u mnie coś nie tak, czy po prostu nowa wersja jeszcze nie jest dopracowana.
Przed nową instalacją też miałem 4.1.11 lecz był to system aktualizowany na bieżąco jeszcze chyba od 4.1 ale licznik działał do samego końca.

techfreak
Site Admin
Posty: 4673
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: 4.1.11 Instalacja na nowo nie wykrywa SDM120

Post autor: techfreak » wt kwie 11, 2017 1:03 pm

poprawione w 4.1.12

Awatar użytkownika
slawko
Posty: 263
Rejestracja: czw lis 26, 2015 10:59 pm
Lokalizacja: Bełchatów

Re: 4.1.11 Instalacja na nowo nie wykrywa SDM120

Post autor: slawko » wt kwie 11, 2017 2:24 pm

techfreak pisze:poprawione w 4.1.12
Dzięki teraz wykrywa.
Proszę jeszcze o poprawienie odświeżania czasu odczytu czujników bo już prawie wszystkie mam koloru pomarańczowego :) choć odczyty są poprawne i wykresy też.

Awatar użytkownika
slawko
Posty: 263
Rejestracja: czw lis 26, 2015 10:59 pm
Lokalizacja: Bełchatów

Re: 4.1.11 Instalacja na nowo nie wykrywa SDM120

Post autor: slawko » wt kwie 11, 2017 9:27 pm

Dziękuje za poprawki bo w 4.1.13 wszystko wróciło do normy ,na razie więcej błędów nie wyłapałem. Jeszcze nie ustawiałem GPIO, ale tu wiadomo że jeszcze trwają prace więc czekam.

techfreak
Site Admin
Posty: 4673
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: 4.1.11 Instalacja na nowo nie wykrywa SDM120

Post autor: techfreak » wt kwie 11, 2017 9:48 pm

slawko pisze:Dziękuje za poprawki bo w 4.1.13 wszystko wróciło do normy ,na razie więcej błędów nie wyłapałem. Jeszcze nie ustawiałem GPIO, ale tu wiadomo że jeszcze trwają prace więc czekam.
kliknij jeszcze raz update i daj znać

Awatar użytkownika
slawko
Posty: 263
Rejestracja: czw lis 26, 2015 10:59 pm
Lokalizacja: Bełchatów

Re: 4.1.11 Instalacja na nowo nie wykrywa SDM120

Post autor: slawko » wt kwie 11, 2017 9:53 pm

Tak jak pisałem wcześniej w 4.1.13 wszystko jest ok czujniki na zielono.
Wielkie dzięki za poświęcony czas.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość