4.1.18 - nie odświeża odczytów

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1645
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

4.1.18 - nie odświeża odczytów

Post autor: arTii » ndz cze 04, 2017 11:31 am

Zaktualizowałem sobie kilka dni temu Nettmpa i mam zonk-a :(
Nie oświeża mi wcale odczytów - wszystko mam na czerwono. Jak jeden z czujników usunąłem (CWU-Temp) i dodałem go ponownie, to pokazał się na zielono, ale dzisiaj już jest na pomarańczowo, czyli nie odświeża go.
status-red.jpg
Ale odczyty są, ponieważ wykresy się generują prawidłowo.
wykresy.jpg
wykresy.jpg (7.42 KiB) Przejrzano 347 razy
jak widać odczyt jest bieżący.
O co chodzi? NIe bardzo chce mi się wszystko od początku ustawiać :(
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 dostępne. Również inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

jot
Posty: 933
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: 4.1.18 - nie odświeża odczytów

Post autor: jot » ndz cze 04, 2017 1:44 pm

@arTii z czego się aktualizowałeś?
Możliwe, że oberwałeś jakąś zmianą tabeli, albo recevier coś zgubił..

W sumie wieczorem, albo we wtorek mógłbym zajrzeć i sprawdzić co u Ciebie jest nie tak i ewentualnie przygotować poprawkę :-)

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1645
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: 4.1.18 - nie odświeża odczytów

Post autor: arTii » ndz cze 04, 2017 2:09 pm

jot pisze:
ndz cze 04, 2017 1:44 pm
@arTii z czego się aktualizowałeś?
Możliwe, że oberwałeś jakąś zmianą tabeli, albo recevier coś zgubił..

W sumie wieczorem, albo we wtorek mógłbym zajrzeć i sprawdzić co u Ciebie jest nie tak i ewentualnie przygotować poprawkę :-)
Nie pamiętam z której wersji pojechałem, ale coś koło 4.1.8-10 chyba. W której tabeli siedzi numer wersji - sprawdzę w archiwum przed aktualizacją...
potrzebujesz dostęp przez ssh jak rozumiem...
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 dostępne. Również inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

jot
Posty: 933
Rejestracja: śr lut 03, 2016 8:50 pm

Re: 4.1.18 - nie odświeża odczytów

Post autor: jot » ndz cze 04, 2017 5:23 pm

Niestety dopiero od 4.1.18 tak naprawdę wprowadzone jest wersjonowanie bazy;-)

EDIT: no i wszystko jasne. Podczas update 27 maja coś poszło nie tak (;p) - prawdopodobnie nie wykonał się do końca stary skrypt odpowiedzialny za update bazy. W związku z tym wyleciał Ci z bazy trigger (aupdate_time_trigger) odpowiedzialny za aktualizację czasu ostatniego odczytu w odpowiedniej tabeli. No i dlatego miałeś "na czerwono" wpisy, pomimo, że faktycznie one się aktualizowały. Dodałem trigger i jest ok.
Jeśli będzie więcej takich zgłoszeń, to wrzucę jako PR.

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1645
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: 4.1.18 - nie odświeża odczytów

Post autor: arTii » ndz cze 04, 2017 8:48 pm

jot pisze:
ndz cze 04, 2017 5:23 pm
Dodałem trigger i jest ok.
Dzięki. Faktycznie że teraz jest OK :)
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 dostępne. Również inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość