Aktualizacja 4.1.21

maly_13
Posty: 379
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: Aktualizacja 4.1.21

Post autor: maly_13 » pt lis 03, 2017 5:52 am

mam 4.1.22 wersje i powoli kończe konfigurację NT ale nie mogę nigdzie znaleść gpio jak włączyć to? W device-gpio nie mam nic, Znów w device-device-new device nie mam gipo.
Załączniki
nettemp_gpio.png

debriuman
Posty: 371
Rejestracja: czw paź 01, 2015 11:37 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Aktualizacja 4.1.21

Post autor: debriuman » pt lis 03, 2017 7:03 am

zrób update wiringpi
1x RPi 3 & 1x RPi 2 & 3x RPi 0 all for Nettemp

maly_13
Posty: 379
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: Aktualizacja 4.1.21

Post autor: maly_13 » pt lis 03, 2017 9:04 am

pomogło nie było zainstalowane wiringpi

maly_13
Posty: 379
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: Aktualizacja 4.1.21

Post autor: maly_13 » wt lis 07, 2017 2:06 pm

nagle straciłem odczyty z wszystkich czujników METEO oraz z wifi esp8266 który działał, zbieg okoliczności ? działają tylko czujniki na kablu. wer. 4.1.22

Sebastiano.em
Posty: 14
Rejestracja: czw maja 05, 2016 9:42 pm

Re: Aktualizacja 4.1.21

Post autor: Sebastiano.em » wt lis 07, 2017 11:40 pm

U mnie METEO działa ale problem z wykresami hostów a mianowicie jak klikne w hosta w zakladce status to wykres sie generuje. znowu jak wejde w charts>host to tu mam pusto

maly_13
Posty: 379
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: Aktualizacja 4.1.21

Post autor: maly_13 » sob lis 11, 2017 8:52 am

nie mam odczytów z meteo od jakiegoś czasu, meteo loguje się do rutera (to widze po mac-adresie) ale tak jak na załączonym obrazku.
Co i jak sprawdzić ? Ktoś podpowie po instalacji było ok. nic nie zmieniałem.
Załączniki
nettemp1.png

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość