Kilka poprawek do beta 4.1.26

pasiekazj
Posty: 375
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » wt sty 30, 2018 2:36 pm

- kolorowanie JG przy przekroczeniu alarmów i przy braku odczytów - value dla alarmów (min:niebieskie max:czerwone), nazwa dla braku odczytów

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4445
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » wt sty 30, 2018 3:12 pm

Jak ustawić zakres w JG?
Wcześniej ustawiałem sobie od do i wszystko było OK, a teraz jak ustawiam swój zakres to i tak zostaje 0-100
Mój NetTemp:
Główny na maszynie: HP MicroServer N54L ups 4.5.0
Podrzędny na maszynie: Raspberry Pi 3B ups 4.5.0
Testowy na maszynie: Raspberry Pi B+ ups 4.5.0

pasiekazj
Posty: 375
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » wt sty 30, 2018 3:20 pm

W devices obok przycisku ON/OFF dla JG masz dwa nowe okienka dla min i max JG niezależne od ustawień alarmów.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4445
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » wt sty 30, 2018 4:01 pm

@pasiekazj, zgadza się, ale co bym nie ustawił to i tak mam zakres 0-100
Mój NetTemp:
Główny na maszynie: HP MicroServer N54L ups 4.5.0
Podrzędny na maszynie: Raspberry Pi 3B ups 4.5.0
Testowy na maszynie: Raspberry Pi B+ ups 4.5.0

pasiekazj
Posty: 375
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » wt sty 30, 2018 4:35 pm

Ustawione Min i Max? Muszą być oba. Jeśli nie działa to wpusc mnie do siebie na chwilę
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.

pasiekazj
Posty: 375
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » wt sty 30, 2018 6:43 pm

Już wiem. Teraz poprawiłem tak że:
Można nie wpisać wartości - wtedy domyślnie przyjmuje 0 dla min 100 dla max.
Można wpisać jedną wartość i ta będzie się pojawiać w JG
Max nie może przyjmować wartości 0.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4445
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » wt sty 30, 2018 6:51 pm

Teraz już działa cudnie. Dziękuję ;)
Mój NetTemp:
Główny na maszynie: HP MicroServer N54L ups 4.5.0
Podrzędny na maszynie: Raspberry Pi 3B ups 4.5.0
Testowy na maszynie: Raspberry Pi B+ ups 4.5.0

kamilj
Posty: 13
Rejestracja: śr cze 28, 2017 10:36 am

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: kamilj » śr sty 31, 2018 2:59 pm

Kolego a była by możliwość żebyś poprawił zmianę hasła dla admina?
Obecnie zmiana hasła nic nie daje to samo dodanie nowego użytkownika.

techfreak
Site Admin
Posty: 4677
Rejestracja: sob mar 15, 2014 2:23 pm
Lokalizacja: Gdansk
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: techfreak » śr sty 31, 2018 5:40 pm

Hej, widzę niezła robota!

Za pierwszym commitem był za duży problem z przeglądaniem zmian i były jakieś konflikty. Mi się podoba zmiana w JG bo kiedyś sam próbowałem to zrobić. Jak byś komitował konkretne funkcje a nie hurtem to było by mi łatwiej przeglądać i akcpeptowac konkretne funkcjonalności.
Jak by co puść ponownie.

pasiekazj
Posty: 375
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » śr sty 31, 2018 6:23 pm

kamilj pisze:
śr sty 31, 2018 2:59 pm
Kolego a była by możliwość żebyś poprawił zmianę hasła dla admina?
Obecnie zmiana hasła nic nie daje to samo dodanie nowego użytkownika.
U mnie na 3 rpi działa idealnie.
techfreak pisze:
śr sty 31, 2018 5:40 pm
Hej, widzę niezła robota!

Za pierwszym commitem był za duży problem z przeglądaniem zmian i były jakieś konflikty. Mi się podoba zmiana w JG bo kiedyś sam próbowałem to zrobić. Jak byś komitował konkretne funkcje a nie hurtem to było by mi łatwiej przeglądać i akcpeptowac konkretne funkcjonalności.
Jak by co puść ponownie.
Dzięki, znaczy mogę puścić pulla całości tak jak to teraz mam, o to chodzi ? a następne pojedyńczo.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość