Kilka poprawek do beta 4.1.26

Asior
Posty: 31
Rejestracja: pt paź 14, 2016 12:28 am

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: Asior » czw lut 01, 2018 12:05 am

Panowie, czy działa Wam zliczanie impulsów na GPIO (w moim przypadku gpio 17 i 27) ? Niestety co minute dolicza wartości, próbowałem już różne warianty połączeń i napewno przyczyna leży w rpi ( a dokładniej w nettempie)

Awatar użytkownika
hryst
Betatester
Posty: 744
Rejestracja: wt mar 25, 2014 8:52 am
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: hryst » czw lut 01, 2018 7:40 am

nie wiem czy odpowiedzialny jest ten sam skrypt ale czasami mi głupoty podaje export na liczniku, o dziwo import jest ok.
--- działam na orange pi plus H3 ---

Asior
Posty: 31
Rejestracja: pt paź 14, 2016 12:28 am

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: Asior » czw lut 01, 2018 8:07 am

Przykładowy zapis do bazy z gpio 27:
Załączniki
4992188F-24D4-4868-A841-F2FEB9DD9A2B.jpeg

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 626
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pt lut 02, 2018 11:42 am

Dodałem poprawki do wyboru czujników wyświetlanych po wylogowania. Teraz można to ustawić dla sensors.

Na obecną chwilę robię przerwę w dopisywaniu czegokolwiek (chyba, że @pimowo podrzuci jakiś temat :) ) - trzeba to wszystko wytestować i poprawić niedociągnięcia.

Feedback mile widziany :)
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4652
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » pt lut 02, 2018 3:06 pm

pasiekazj pisze:Na obecną chwilę robię przerwę w dopisywaniu czegokolwiek (chyba, że @pimowo podrzuci jakiś temat :) )
Powiem szczerze, że na chwilą obecną mam wszystko, a nawet więcej niż bym chciał w NT. Ostatnie Twoje poprawki to dla mnie taka wisienka na torcie.
W sumie jest jedna rzecz którą chciałbym mieć jeszcze w NT, ale to kiedyś jak ukończę u siebie wszystko :D
pasiekazj pisze:trzeba to wszystko wytestować i poprawić niedociągnięcia.
Nie zgłaszam problemów ponieważ ich nie widzę ;)
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 626
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pt lut 02, 2018 3:07 pm

pimowo pisze:
pt lut 02, 2018 3:06 pm

W sumie jest jedna rzecz którą chciałbym mieć jeszcze w NT, ale to kiedyś jak ukończę u siebie wszystko :D
No pochwal się pomysłem.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4652
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » pt lut 02, 2018 3:10 pm

Tzn. chodzi o sterowanie wszystkim czym się da po RS485 (na forum kilka razy już o tym wspominałem) ale fajnie byłoby mieć to wszystko wyglądające jak "Map" w NT
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 626
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pt lut 02, 2018 3:16 pm

W ten temat się jeszcze nigdy nie zagłębiałem, ale kto wie, może kiedyś wdepnę w temat rs...
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4652
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » pt lut 02, 2018 3:34 pm

Może w najbliższej, bliżej nieokreślonej przyszłości ogarnę swoje sterowniki to się chętnie podzielę wszystkim ;)
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

swiezak
Posty: 1525
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: swiezak » pt lut 02, 2018 10:50 pm

Ja nie mogę się doczekać finalnej wersji :) projekt lepszy niż niejeden fabryczny.:)

Wracając do tematu poprawek- prawdopodobny błąd po ostatniej poprawce widgetow-. Na telefonie widgety są w jednym "kontenerze" chyba że ja mam błąd w widgetach.
Proszę o weryfikację.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości