Kilka poprawek do beta 4.1.26

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4685
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » pt lut 02, 2018 11:06 pm

swiezak pisze:Ja nie mogę się doczekać finalnej wersji :)
Ja jeszcze bardziej nie mogę się doczekać, ale miałem na myśli SocketNT_RS485 a nie ControllerRoom ;)
swiezak pisze:Wracając do tematu poprawek- prawdopodobny błąd po ostatniej poprawce widgetow-. Na telefonie widgety są w jednym "kontenerze" chyba że ja mam błąd w widgetach.
Proszę o weryfikację.
hmmm... u mnie wszystko jest OK, a jak masz "zbudowany" widget?

U mnie jest tak:

Kod: Zaznacz cały

 <div class="panel-body" style="min-height: 123px;"> 
  <?php 
COŚ TAM, COŚ TAM...
  ?>
</div>
gdzie "123" to wysokość widgetu w pikselach.
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 713
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » sob lut 03, 2018 7:06 am

Teraz wystarczy wrzucić sam kod php. Cały nagłówek x nazwą teraz dodaje się z automatu. Jeśli faktycznie powielisz to w widgetach to mogę się dziać dziwne rzeczy.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 713
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » śr lut 07, 2018 4:34 pm

Szukamy nowej funkcji ;)
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

swiezak
Posty: 1540
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: swiezak » śr lut 07, 2018 4:47 pm

Wysyłka do thingspeak!:D

swiezak
Posty: 1540
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: swiezak » śr lut 07, 2018 4:50 pm

Sorki że dopiero dzisiaj ale mam chwilke czasu. wracam do problemu z widgetami.
kod mam taki- wygenerowany przez FB

Kod: Zaznacz cały

<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = 'https://connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-page" data-href="https://pl-pl.facebook.com/zywiec112" data-tabs="timeline" data-width="306" data-height="300" data-small-header="true" data-adapt-container-width="true" data-hide-cover="true" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://pl-pl.facebook.com/zywiec112" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://pl-pl.facebook.com/zywiec112">ywiec112</a></blockquote>
</div>
a wyglądają tak
Obrazek
wcześniej dodanie </div> załatwiło temat. teraz nie pomaga:(

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 713
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » śr lut 07, 2018 6:27 pm

Kofiguracja Thing Speak mam nadzieję że jest zrozumiała. Na komórkę polecam IoT ThingSpeak Monitor Widget.

Obrazek

Co do widgetów, to jutro przywrócę wersję i zrobię widgety bez domyślnego nagłówka. Trzeba będzie wklepać kod tak, jak było po staremu bo widzę, że nagłówek z automatu robi więcej problemu niż pożytku. Sorki za zamieszanie.

Edit, patrzę na te widgety i jakoś nie rozumiem dlaczego jest źle. Po nowemu całość składa się dokładnie tak samo jak po staremu. Dodałem kilka widgetów u siebie i działa. Nie kumam.

Obrazek

@swiezak, może spróbuj jak @pimowo pisze pobawić się rozmiarem:

Kod: Zaznacz cały

<div class="panel-body" style="min-height: 123px;"> 
  <?php 
COŚ TAM, COŚ TAM...
  ?>
</div>
gdzie "123" to wysokość widgetu w pikselach.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4685
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » śr lut 07, 2018 7:58 pm

pasiekazj pisze:Kofiguracja Thing Speak mam nadzieję że jest zrozumiała.
Jest naprawdę OK
pasiekazj pisze:Na komórkę polecam IoT ThingSpeak Monitor Widget.
Tego mi brakowało. Rzut okiem i już wszytko wiadomo, nie trzeba nic otwierać dodatkowego.
pasiekazj pisze:Co do widgetów, to jutro przywrócę wersję i zrobię widgety bez domyślnego nagłówka. Trzeba będzie wklepać kod tak, jak było po staremu bo widzę, że nagłówek z automatu robi więcej problemu niż pożytku.
U mnie jest OK, a wszytko zrobiłem jak pisałem wcześniej

Kod: Zaznacz cały

<div class="panel-body" style="min-height: 123px;"> 
  <?php 
COŚ TAM, COŚ TAM...
  ?>
</div>
gdzie "123" to wysokość widgetu w pikselach.
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 713
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » śr lut 07, 2018 8:03 pm

No to co @pimowo, jeszcze jakieś pomysły na wisienkę na torcie ?
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pimowo
Betatester
Posty: 4685
Rejestracja: czw lut 19, 2015 9:17 am
Lokalizacja: Wołów

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pimowo » śr lut 07, 2018 8:16 pm

Ja mam już wszystko co bym tylko chciał. Mi brakuje tylko jednej rzeczy o której ostatnio pisałem, ale to już nie do końca jest związane z NT

PS
Chyba się starzeję... brakuje mi pomysłów na wymyślanie :D
[email protected] HP MicroServer N54L, Raspberry Pi 3B, Raspberry Pi B+

Asior
Posty: 31
Rejestracja: pt paź 14, 2016 12:28 am

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: Asior » czw lut 08, 2018 1:04 am

Może ktoś da radę przypatrzeć się zliczaniom impulsów po gpio ? Przekopałem już różne konfiguracje połączen i niestety nie zlicza mi poprawnie impulsów z wodomierzy a ponieważ pogoda powoli budzi do życia solary taka informacja byłaby przydatna :)

ODPOWIEDZ