Kilka poprawek do beta 4.1.26

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 626
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » wt kwie 24, 2018 9:12 pm

A no wpisujemy Rom czujnika dla którego chcemy liczyć Max value 24h week lub month. Przydatne np dla gustmax. Wpisujemy Rom tak jak jest po lewej stronie tabelki devices.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 626
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » czw kwie 26, 2018 12:44 pm

Powoli biorę się za gpio. Na razie mam mały freshlook. Co Wy na to? W statusie zostałoby mniej więcej tak jak jest z możliwością wyboru czy chcemy sterować gpio ze statusu(włącz/wyłącz gpio w statusie) czy z zakładki controls.

Obrazek
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

swiezak
Posty: 1526
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: swiezak » czw kwie 26, 2018 3:55 pm

wygląda fajnie, i dobry pomysł z tym controls bo przynajmniej u mnie przez widgety zczyna się ciasno robić:)

ryba_ns
Posty: 74
Rejestracja: sob gru 24, 2016 2:31 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: ryba_ns » czw kwie 26, 2018 5:31 pm

piknie !!! dobra robota :) coraz lepiej to wszystko zaczyna wygladac :D

Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek

[email protected], WeatherStation [email protected], Raspberry Pi 3B

swiezak
Posty: 1526
Rejestracja: ndz maja 04, 2014 12:19 pm
Lokalizacja: śląskie

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: swiezak » czw kwie 26, 2018 7:26 pm

Tak się przyglądam to az się prosi żeby w tych belkach można było temperaturę/wilgotnosc wstawić. Zależy czym sterujemy

coolturka
Posty: 193
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:52 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: coolturka » czw kwie 26, 2018 7:33 pm

Widze ze powraca przycisk controls. Powiedz mi czy w zakladce status planujesz miec podglad na Stan gpio jak to ma miejsce teraz?

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 626
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » czw kwie 26, 2018 8:44 pm

swiezak pisze:
czw kwie 26, 2018 7:26 pm
Tak się przyglądam to az się prosi żeby w tych belkach można było temperaturę/wilgotnosc wstawić. Zależy czym sterujemy
Dobry pomysł.
coolturka pisze:
czw kwie 26, 2018 7:33 pm
Widze ze powraca przycisk controls. Powiedz mi czy w zakladce status planujesz miec podglad na Stan gpio jak to ma miejsce teraz?
Podgląd na pewno zostanie. Nie wiem tylko czy w takiej postaci jak jest czy każde gpio jako sensors, czyli możliwość przypisania do grupy itd.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 626
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pt kwie 27, 2018 10:38 am

Z nazwą sensora w belce czy bez? Albo ikona z typem zamiast nazwy. Czy jednostka też? Sensor wybieralny w tabelce gpio.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony pt kwie 27, 2018 10:43 am przez pasiekazj, łącznie zmieniany 1 raz.
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1684
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: arTii » pt kwie 27, 2018 10:40 am

Oczywiście że z nazwą

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 626
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pt kwie 27, 2018 12:23 pm

arTii pisze:
pt kwie 27, 2018 10:40 am
Oczywiście że z nazwą

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
A mnie się podoba bez :) - dorobiłem on/off dla nazwy :)
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości