Kilka poprawek do beta 4.1.26

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 727
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pn paź 22, 2018 4:51 pm

zmieniłeś hasło admina czy hasło do wwwauthmod ?
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

maly_13
Posty: 418
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: maly_13 » wt paź 23, 2018 6:04 am

wwwautothmo generowałm nowe hasło i chyba coś nie tak poszło

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 727
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » wt paź 23, 2018 8:42 am

maly_13 pisze:
wt paź 23, 2018 6:04 am
wwwautothmo generowałm nowe hasło i chyba coś nie tak poszło
No to trzeba pisać od razu dokładnie, miałbyś mniej zmartwień.

Kod: Zaznacz cały

sudo lighttpd-disable-mod auth
sudo service lighttpd restart
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

maly_13
Posty: 418
Rejestracja: śr sie 27, 2014 6:09 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: maly_13 » wt paź 23, 2018 11:09 am

503 - Service Not Available

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 727
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » wt paź 23, 2018 1:41 pm

maly_13 pisze:
wt paź 23, 2018 11:09 am
503 - Service Not Available
zrób mi wejsciówkę po ssh i www i podeślij na priv
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 727
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pt paź 26, 2018 8:24 am

Ale cisza..... ??
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

coolturka
Posty: 200
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:52 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: coolturka » ndz paź 28, 2018 1:49 am

pasiekazj pisze:
pt paź 26, 2018 8:24 am
Ale cisza..... ??
E, staram sie śledzić temat ;) ostatnio trochę może nie na bierząco byłem ale wlasnie wracam, znalazłem czas by porobić upgarade itd. Pytanie, jak wyglada powiadomienie SMS o zaniku czujnika o którym rozmawialiśmy spory czas temu?
W zakładce Ups jakiś czas temu poprawiłeś wyświetlanie status: ONLINE, ostatnio testowałem zanik napicia i pole status było puste i rozjechane gdy pracował Ups.
Ps. Wiesz gdzie mozna zamówić drukowanie płytek?

Awatar użytkownika
pasiekazj
Posty: 727
Rejestracja: pn wrz 28, 2015 10:35 am
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: pasiekazj » pt lis 02, 2018 4:32 pm

coolturka pisze:
ndz paź 28, 2018 1:49 am
pasiekazj pisze:
pt paź 26, 2018 8:24 am
Ale cisza..... ??
E, staram sie śledzić temat ;) ostatnio trochę może nie na bierząco byłem ale wlasnie wracam, znalazłem czas by porobić upgarade itd. Pytanie, jak wyglada powiadomienie SMS o zaniku czujnika o którym rozmawialiśmy spory czas temu?
W zakładce Ups jakiś czas temu poprawiłeś wyświetlanie status: ONLINE, ostatnio testowałem zanik napicia i pole status było puste i rozjechane gdy pracował Ups.
Ps. Wiesz gdzie mozna zamówić drukowanie płytek?
Temat powiadomoień mam na tapecie. Klepę coś w tym temacie, ale ostatnio pracy zawodowej mam full i rodzina też się o mnie dopomina, tak że czasu na pisanie mało. Temat chcę skończyć w tym roku, będzie obsługa mail, sms i pushover. Mam nadzieję, że uda się to szybko ogarnąć.

Ostatnio jakoś cicho, czy wszyscy się przesiedli na domoticza ?
Rpi 3 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Awatar użytkownika
arTii
Betatester
Posty: 1727
Rejestracja: pt sty 22, 2016 8:40 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: arTii » pt lis 02, 2018 5:43 pm

pasiekazj pisze:
pt lis 02, 2018 4:32 pm
Ostatnio jakoś cicho, czy wszyscy się przesiedli na domoticza ?
Domoticza używam równolegle z NEttempem. Ma tę przewagę, że bez grubszych zabiegów działa mi na Synology :)
Ale nettemp ma nieporównywalnie lepsze wykresy, więc nie rezygnuję z niego. Poza tym do Nettempa mam podpięty licznie energii elektrycznej - chociaż nie wiem czy nie kombinować coś z ESP...
Domoticz ma tez dimmer który mi jest czasami potrzebny.
Płytki A4 z soldermaską oraz G3 chwilowo niedostępne. Inne części do NetTempa- jeśli ktoś potrzebuje - pisać śmiało... i zaglądać do działu Giełda

DOKUMENTACJA NetTemp w trakcie opracowywania
Pomoc online - kontaktuj się przez GG:14211

coolturka
Posty: 200
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:52 pm

Re: Kilka poprawek do beta 4.1.26

Post autor: coolturka » ndz lis 04, 2018 5:24 pm

Nie, Nie, ja siedze tylko na nt. Ma poki co wszystko co mi potrzebne a Nie wiem co dodatkowego moglbg wniesc domoticz. Moze poczytam o Nim w wolnej chwili.
Pasiekazj ja doskonale rozumiem twój brak czasu i tak jestem wdzięczny za to ze robisz tyle ile sie da 😃🙏

ODPOWIEDZ